DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bursa’da 150 hane daha doğalgaza kavuşacak

Bursa’da 150 hane daha doğalgaza kavuşacak
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava kalitesinin iyileştirilmesi için önemli bir adım atarak, katı yakıt kullanan vatandaşlara doğalgaz geçiş desteği vermeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan sağlanan hibe ile yürütülen proje kapsamında, 150 haneye doğalgaz bağlantısı sağlandı. İlave ödenekle 45 hanenin daha bu sürece dahil edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında, Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet ve Vakıf mahallelerinde bulunan 11 mahallede, ekonomik gerekçelerle doğalgaza geçiş yapamayan vatandaşlar tespit edildi. Bu kapsamda, 3269 adet bağımsız bölüm için başvuru alındı. Yapılan incelemeler sonucunda, 150 hanenin projeden yararlanmasına karar verildi.

Başkan Aktaş, projenin önemine değinerek, “Bu proje, hava kalitesinin iyileştirilmesi için attığımız önemli bir adımdır. Katı yakıt kullanımı, hava kirliliğinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Bu proje sayesinde, hem hava kalitesini iyileştirecek hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracağız.” dedi.

Projeden yararlanan vatandaşlar, doğalgaz bağlantılarının ardından Başkan Aktaş’ı ziyaret etti. Başkan Aktaş, ziyarette yaptığı konuşmada, “Bu proje, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının bir örneğidir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için çalışıyoruz. Bu projenin, Bursa’da hava kalitesinin iyileştirilmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Projeden yararlanan vatandaşlar ise, Başkan Aktaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.