DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Bursa’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Bursa’da 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı
A+
A-

Bursa Valiliği tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Mihraplı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Uludağ Gazetesi/ Esra Can-Taha Tütüncü

Törene Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, dernek başkanları, STK’lar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem şunları söyledi: “Sayın Valim, sayın milletvekillerim, sayın büyükşehir belediye başkanım, değerli protokol, 19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakları vatan yapmak için canımızla, kanımızla bedel ödediğimiz bir gün. Bu gün, devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden gazilerin gururla anıldığı ve hatırlandığı bir gündür. Kore’den Kıbrıs’a kadar savaşan muharip gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini, üniter yapısını ve toprak bütünlüğünü korumak adına terör örgütlerine ve vatan hainlerine karşı cesurca mücadele eden askerler, polisler, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerimizin onur günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanıyla taçlandırıldığı bir gündür.

Türk milleti adına, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde emsal zaferin anısına, zaferin mimarı, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ile mareşallik rütbesi verilmiştir. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu’nun toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi olan ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi…’ diyen bir anlayışı vardır. Ülkemiz dün olduğu gibi bugün içte ve dışta terör örgütlerini Doğu Akdeniz‘de, Suriye‘de, Irak‘ta sömürücü emperyalist güçlerin tehdidi altındadır. Bugüne kadar sergilenen her türlü karanlık, hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin polis, güvenlik korucularımızın ve asker tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyan savaşan fedakar, kahraman gazilerimiz şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun.”