DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bursa’da 2023-2024 Kültür ve Sanat Sezonu başladı

Bursa’da 2023-2024 Kültür ve Sanat Sezonu başladı
A+
A-

ESRA CAN-TAHA TÜTÜNCÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 kültür ve sanat sezonunun açılışını, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlenen organizasyonla gerçekleştirdi.

Açılış programı keman virtüözü Canan Anderson’un müzik dinletisiyle başladı. Yöresel müzikler, türküler ve sevilen pek çok şarkıyı icra eden İtalyan müzisyen Anderson, Bursalıların kulaklarının pasını sildi.

Keman dinletisinin ardından sahneyi devralan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilen kültür sanat etkinlikleri, hayata geçirilen projeler ve Bursalılar için bu alanda düzenlenen her türlü organizasyon ve çalışmaları aktardı. Aktaş şunları söyledi: “Kültür ve sanat, milletleri bir araya getiren ve hayatlarını anlamlandıran temel taşlarından biridir. Bir toplum, kültür ve sanat alanındaki derinliği, zenginliği ve birikimiyle ilerler ve gelişir. Zengin bir kültürel mirasa, özgün ve derinlikli bir sanat anlayışına ve topluma yön verecek sanatçılara sahip milletler, ne yaşarlarsa yaşasınlar, küllerinden yeniden ayağa kalkmayı her zaman başarmışlardır.

İnsanlık tarihine baktığımızda bunun sayısız örneğiyle karşılaşırız. Milyonlarca kilometrekareye hükmetmiş komutanların birçoğunu hatırlamıyoruz. Yıkılmaz denilen nice krallıkların imparatorlukları yerinde bugün yerler esiyor. Ancak insanlığın ortak hazinesine katkı sağlamış, kültürde, ilimde, sanatta kendini özgün kimliğiyle çığır açmış toplumlara baktığımızda ise halen ayakta olduklarını görüyoruz. Türk milletinin asırlardır ayakta kalabilmesinin temel sebebi de işte budur.

Binlerce yıllık köprü bir kültür birikimiyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan güzel coğrafyamız, bu eşsiz ülkemiz dünyada eşi benzeri olmayan bir kültürel mirasa sahip olmuştur. Bursa’mız da bu alanlarda ülkemizin lokomotifidir. Doğal güzellikleri, köklü kültür arşivi ve tarihimize değer katan önemli isimleriyle ülkemize hoş bir renk ve ahenk katmaktadır. Yıldırım Gürses, ressam Şefik Bursalı, Zeki Müren ve daha niceleri kültür ve sanat hayatlarını burada mayalamış ülkemizin özel isimlerinden sadece birkaç tanesidir.

Ülkemizde hangi şehre gitseniz geçmişten bir hikaye karşılar sizi. İstanbul’dan Diyarbakır’a, Kars’tan Bursa’ya kadar her geçen gün de farklı kimliklere, farklı inançlara rastlarsınız. İşte biz bu denli geniş kültürel mirasa sahip topraklarda, geçmişten geleceği kurduğumuz köprülerle, kültür ve medeniyet değerlerimize sahip çıkmak ve yarınlara aktarmak bizim asli misyonumuzdur.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza en iyi hizmeti her şartta ve zeminde sağlayabilmek için tüm gücümüzle büyük bir gayretle çalışıyoruz. İşte 2023-2024 kültür sanat sezonunun açılışını yaptığımız bu özel akşam, hassasiyet gösterdiğimiz bu anlayışın en somut örneğidir.

Değerli misafirler, kıymetli konuklar, biz her zaman göğsümüzü kabartarak Bursamız Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesidir diyoruz. Bu güzelliğini taşıdığı değerlerle, kültür ve sanatla da da anlamlı ve daha da kıymetli olacaktır.

2023-2024 kültür sanat sezonunun Bursa’mıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum.”