DOLAR
32,2989
EURO
34,7939
ALTIN
2.399,07
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

Bursa’da bir kadın, neden maske takmadıklarını sorduğu market çalışanlarının saldırısına uğradı.

Bursa’da bir kadın, neden maske takmadıklarını sorduğu market çalışanlarının saldırısına uğradı.

Olay, Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi‘nde meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre, markette yaşanan olay şöyle gelişti: Markete gönderdiği çocuğunun yüzüne öksürüldüğünü iddia eden G.T. (34) kasa görevlisine, “Az önce de maske takmamıştınız hanımefendi. Kasada işlem yaparken çocuğun üstüne öksürmüştünüz. Kimdi o?” diyor. Kasada görevli çalışanın el hareketiyle içeriyi göstermesinin ardından G.T. içerideki çalışana doğru yürüyor. İçerideki çalışanın maskesini kapattığı gören kadın, “Neden şimdi kapatıyorsunuz? Çocuğun suratına niye öksürüyorsun?” diye soruyor. Çalışanın “Ben mi? Hangi çocuk?” cevabının ardından daha önce görüntüde yer alan çalışan tarafından “Siz kim oluyorsunuz?” denilerek saldırıya uğruyor.

Saldırıya uğrayan kadın, market çalışanları hakkında Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği‘ne giderek şikayetçi oldu.

“HAKARET VE TACİZE UĞRADIM”

Polise verdiği ifadesinde G.T., “Ben 24.08.2020 günü saat: 19.15 sıralarında Piremir Mahallesi’nde bulunan markette maske takma kosununda darp, tehdit, hakaret ve tacize uğradığım ile ilgili şikayette bulundum. Ancak bu yaşanan olayın ilk etabında yaşı küçük 2009 doğumlu kızım da vardı. Ben olayın öncesinde kızımı markete göndermiştim. Bir müddet sonra kızım geriye eve geri geldi ve bana markette bulunan personelin maskelerinin çenelerinde olduğu, takılı olmadığı, panik halinde kasaya ödeme yapmak istediği esnada kasa sorumlusunun şiddetli bir şekilde öksürdüğünü ve öksürük neticesinde ağzından tükürük parçacıklarının yüzüne ve kasa üstüne geldiği bana söyledi. Ben bunun üzerine kızımın temizliğini yaptım alınan ürünleride çöpe attım ve bu konuyu konuşmak amacıyla tekrar kendim markete gittim.” dedi.

“TÜM PERSONEL MASKESİZDİ”

İfadesinin devamında markete gittiğini söyleyen kadın, “Burada bulunan tüm personel maskesiz vaziyette idi. Ben bu yaşanan olaydan dolayı kendileri ikaz ederek ve olayın ispat amacıyla cep telefonumla video görüntüsü çektim. Kasada bulunan bayanda maske yoktu ve kendisine “Neden maskenizi takmıyorsunuz, az önce kızıma öksüren kimdi?” dedim. Burada bulunan bayan bana, “Reyonda bulunan bayanı göstermesi üzerine ben bu bayanın yanına yaklaşarak niye kızımın yüzüne öksürüyorsunuz neden maske takmıyorsunuz?” dediğim esnada şahıs maskeye takar gibi yaptı ancak tekrar çenesine indirdi.” dedi.

“ARKAMDAN GELEREK BANA SALDIRDI”

Çalışanlardan şikayetçi olduğunu belirten kadın, “Ben bu şahıs ile konuşurken ben kızıma kimin öksürdüğünü sorduğum bayan arkamdan gelerek bana saldırdı ve elimdeki telefonu aldı ve yüzüme vurdu. Telefonumuda dondurma dolabının üzerine attı. Telefonumda kırık, bir durum oluşmadı ancak açılıp kapanmaya başladı. Daha sonra mağazada çalışan biri mal sorumlusu olduğu diğerinde çalışan olduğunu öğrendiğim iki erkek beni iteklemeye başladı. Kapı önünde mağaza çalışan şahıs beni kucaklamaya çalıştı ancak başaramadı. Bu defa kollarımı tuttu ve ilk ifademde belirtmiş olduğum davranışta bulundu. Benim bu olay ile ilgili şikayetim devam etmektedir. Ayrıca kızımın da ifadesini alınmasını istiyorum. Benim söyleyeceklerim bundan ibarettir.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: , ,