DOLAR
32,3032
EURO
34,7682
ALTIN
2.410,31
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Yağmurlu
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Bursa’da çöplük protestosu büyüyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yapılması planlanan çöplük projesine vatandaşlar karşı çıktı.

Bursa’da çöplük protestosu büyüyor
A+
A-

Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp toplama alanına vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek karşı çıktı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Belediye Meclis Üyeleri, akademik odaların temsilcileri, doğa dernekleri, muhtarlar ve çok sayıda Kayapalı katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer’in Kayapa Mahallesi’nde yapılması planlanan çöp toplama alanı, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün de paydaşı olduğu ‘Kayapa’da Çöplük İstemiyoruz Platformu’ üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

400 bin nüfus planlamasının olduğu Kayapa bölgesinde tepki çeken çöplük inşasına ilişkin görüşlerini aktaran Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şunları söyledi:

“Bursa’yı, Bursa’ya ihanet edenlerden korumak, kurtarmak ve kentimize sahip çıkmak için buradayız. Kayapa’ya yapılmak istenen ‘çöplük’ için uzun yıllardır mücadele yürütülüyor. Bölgede yaşayan halkımız, üniversitelerin değerli bilim insanları, akademik odalarla birlikte açılan ve kazanılan bir dava var. Bu dava sonucunda da proje iptal edilmişti.

O dönemin Belediye Başkanı Recep Altepe, şimdiki Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu projenin yapılmayacağını duyurmuşlardı ancak 2022 yılında gördük ki bir plan değişikliği yapılarak Kayapa’daki tesis şimdi yeniden hayata geçirilmek isteniyor.

Akademik odalar, üniversiteler, bilim insanları uzun yıllardır tesis için yaklaşık 400 bin nüfus planlamasının olduğu ve her geçen gün büyümekte olan bu bölgeyi değil kentin başka noktalarını işaret etmişken şimdi bütün uyarılara kulak tıkayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tesisi ısrarla bu noktaya inşa etmek istiyor.

Yeşiltaş, tesisin yapılmasının nedenini sorgulayarak, “Bu ısrarın nedeninin kamuoyuna anlatılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tesisi ilgili bölgeye yapmayacaklarını söylemiş. Peki buradan soruyorum: Bu kenti kim yönetiyor? Eğer bir yerde bir şeyin yapılmayacağı kararını belediye başkanı vermişse, bu, belediye meclis tutanaklarına da geçmişse şimdi neden yeniden ısrarla yapmak için ortaya çıkıyor? Demek ki birileri onlara bu talimatı veriyor!” dedi.

Doğayı, çevreyi, yaşam alanlarını ve tarımsal üretimin yoğun olduğu yerlerde yaşanacak sıkıntıları göz ardı edenleri eleştiren Yeşiltaş, “Onlar buradan bir kez daha duysun, Bursa’nın doğası, suyu, tarımsal zenginlikleri, değerleri onların cüzdanlarından, banka hesaplarından çok daha değerli. İşte bu yüzden biz burada yapılması planlanan çöplüğe karşıyız, karşı durmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, çöplük yapılmasının insan sağlığı ve çevre için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Bursa’nın en güzel yerlerinin biri olan Kayapa’yı çöplük haline getirmek istiyorlar. Bu kabul edilemez. Biz, Nilüfer’in doğal güzelliklerini korumak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Bursa’da yaşayan vatandaşlar, çöplüğün yapılmasına karşı çıktıklarını belirterek, “Bursa’nın her köşesi çöplük haline gelmesin istiyoruz. Bursa’nın doğası, suyu, havası kirlenmesin istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

ETİKETLER: ,