DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Bursa’da engelsiz buluşma

Bursa’da engelsiz buluşma
A+
A-

Dünya Engelliler Günü kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir buluşma düzenledi. Merinos Göl Park Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Faruk Uysal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli belediye personelleri, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri, eğitmenler ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelli vatandaşların gelişimi için gerekli tüm desteği verdiklerini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamalıyız” dedi.

Aktaş, “Farkındalık oluşturmak ve ses getirmek adına Dünya Engelliler Günü dolayısıyla birçok programın düzenlendiğini söyledi. Ülkemizin en önemli ozanlarından olan Âşık Veysel’in, ünlü ressam Eşref Armağan’ın, Türk düşünce hayatının kutup yıldızı Cemil Meriç’in de birer engelli olmasına rağmen birçok başarıya imza attıklarını hatırlattı. Türkiye’de özel gereksinimli olup başarı hikayesine sahip birçok kişinin olduğunu anlatan Aktaş, “Unutmayalım ki ülkemizde 4 ayrı spor federasyonu bünyesindeki 50 bine yakın lisanslı engelli sporcu başarılarıyla adlarından söz ettiriyor. Bizim göğsümüzü kabartıyorlar. Onlara yatırım yapılır, zaman ayrılır, doğru bir şekilde yükleme yapılırsa neler yapabileceklerini hep beraber görüyoruz. Bu sporcular 2022 yılında Avrupa ve Dünya şampiyonalarında 200’ün üzerinde madalya kazanarak bizleri gururlandırdı. İnanıyorum ki Bursa’dan da aynı hikayeler yazılabilir” diye konuştu.

Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün onların önünü açabilen bir sistem var. Devletin tüm imkanları engelliler için seferber ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızı geleceğe güçlü bir şekilde hazırlamalıyız. Bu açıdan sivil inisiyatifin de önemli bir misyon üstlendiğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını yaşarken önümüzdeki yüzyılın özellikle engelli kardeşlerimiz için hayırlı, verimli, bereketli yüzyıl olmasını diliyorum. Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.”

Konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi adına Emrullah Akçay, Bursa Otizm Dernekleri Platformu adına Ferhan Özvatan, Kıymet Bilgici ve Hüsamettin Akyıldız desteklerinden ötürü Başkan Aktaş’a plaket verdi. Ayrıca Engelliler Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği derslerden yararlanan öğrenciler de Başkan Aktaş’a çiçek takdim etti.