DOLAR
32,3085
EURO
34,8116
ALTIN
2.389,26
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bursa’da Göç Yollarını Anlatan Hikâyeler Ödüllendirildi

Bursa’da Göç Yollarını Anlatan Hikâyeler Ödüllendirildi
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in ve Lozan Mübadelesi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Lozan Mübadelesi’nin 100. Yılı Anısı’na düzenlediği ‘Bursa Günlüğü Hikâye Yarışması’nın kazananlarını ödüllendirdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Karaca, Türk hikâyeciliğinin son dönem önde gelen isimlerinden Mustafa Çiftci, Bursa’nın yaşayan hafızası olarak bilinen şair ve yazar Nevzat Çalıkuşu, tarihî romanları ve hikâyeleriyle Türk tarihini sevdiren Hasan Erdem ile romanları ve hikâyeleriyle Türk edebiyatının önemli isimleri arasında yerini alan Güray Süngü’den oluşan seçici kurul, yarışmanın kazananlarını belirledi.

Buna göre ‘Hayal Meyal’ müstear isimli Saadet Küçük birinci, ‘Avni Muradi’ müstear isimli Oğuz Mutlu ikinci, ‘Kebikeç’ müstear isimli Seval Özdemir üçüncü oldu. ‘Gemlik35’ müstear isimli Nilar Gök ile ‘Hayalci’ müstear isimli Hatice Öztop Büber ise teşvik ödülüne lâyık görüldü.

Yarışmanın birincisi 15 bin, ikincisi 10 bin, üçüncüsü 5 bin, teşvik alan iki kişi de 2 bin 500’er TL para ile ödüllendirildi.

Ödül töreni, Mudanya’daki Montania Otel’de yapıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Fethi Yıldız, seçici kurul üyeleri, dereceye giren yarışmacılar ve davetliler katıldı.

Başkan Aktaş, törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın, Osmanlı’nın cihanşümul devlet olma yolunda kök saldığı ilk resmi başkenti olduğunu, ecdadın Bursa’da diktiği ulu çınarın dallarının 3 kıta, 7 iklime uzandığını belirtti.

Bursa’nın kültürel hafızasına değer katan yarışmanın, göç yollarında yaşananları günümüze taşıdığını ifade eden Başkan Aktaş, “Bu acılar, bu hüzünleri, bu üzüntüleri gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Unutulan soykırım tekrar eder. Dolayısıyla bu acıları da gelecek nesillere aktarmak lazım. Unutturmamak lazım. Aslında Cumhuriyet de böyle kazanıldı” dedi.

Yarışmanın birincisi Saadet Küçük, mübadele hikayelerini büyüklerinden çok dinlediğini, bu hikayelerin unutulmaması için bu yarışmaya katıldığını söyledi.

Yarışmanın ikincisi Oğuz Mutlu da Bulgaristan’da iki Türk’ün idam edilmeden önceki bir fotoğrafını görüp, hikayesini oradan esinlendiğini belirtti.

Çok göç hikayesi dinlediğini ve sadece inanç uğruna Türkiye’ye gelmelerinin kendisini çok etkilediğini kaydeden yarışmanın üçüncüsü Seval Özdemir ise, “İnsanların yaşadığı değerler uğruna buraya gelmeleri bana farklı ufuklar açtı” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş, seçici kurul üyelerine teşekkür plaketi, dereceye giren yarışmacılara da ödüllerini verdi.