DOLAR
32,3085
EURO
34,8116
ALTIN
2.389,26
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Bursa’da inşaat sektörü yeşil gelecek için buluştu

Bursa’da inşaat sektörü yeşil gelecek için buluştu
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İMSİAD ve Schneider Electric iş birliğiyle düzenlenen “İnşaat Sektöründe Yeşil Geleceğe Yolculuk” programında, inşaat sektörünün sürdürülebilirlik konusundaki rolü ve alması gereken önlemler ele alındı.

Programda konuşan İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat sektörünün özellikle pandemi döneminde ve sonrasında yaşanan küresel sorunlardan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu belirterek, sektörün yeni nesil sürdürülebilir altyapı üzerine projelerini inşa etmesi gerektiğini vurguladı.

Demir, “İnşaat sektörü, yenilenebilir enerji tesisleri ile yaşam boyu düşük karbon ayak izine ve düşük su kullanımına sahip, enerji tasarruflu binalar da dahil olmak üzere yeni nesil sürdürülebilir altyapı üzerine projelerini inşa etmelidir. Sektör veri alanında uzmanlık kazanmalı, inşaat şirketleri veri bilimi, yapay zekâ ve teknoloji şirketleri gibi geleneksel olmayan kaynaklardan gelecek yeteneklerin yanı sıra sektör içerisinde inovasyonun cezbettiği çalışanların katkıları ile çağa ayak uydurmalıdır” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Mersin ise enerjinin verimli kullanılmasıyla inşaat sektörünün sürdürülebilir olacağını belirterek, yeşil gelecek projesinin ancak el ele verilerek gerçekleşebileceğini ifade etti.

Schneider Electric Türkiye Satış Direktörü Serkan Şakarcan ise yaptığı sunumda, dijital ve elektrikli dünyanın insanlığa getireceği faydaları aktardı. Geleceğin binalarının temellerini sürdürülebilir, çevik, hiper verimli ve insan odaklı olması gerektiği tezi ortaya konulan sunumda “Yeşil Gelecek” temasının önemine değinildi.

Program sonunda, İMSİAD Başkanı Şeref Demir, katkıları ve desteklerinden dolayı Schneider Electric Bursa Bölge Müdürü Okan Torun’a plaket takdim etti.