DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bursa’da Irgandı Parkı Açıldı: Gökdere’ye Yeni Bir Soluk

Bursa’da Irgandı Parkı Açıldı: Gökdere’ye Yeni Bir Soluk
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan peyzaj çalışmalarıyla Gökdere’nin her iki yakasını adeta ‘huzur koridoruna’ dönüştüren Irgandı Parkı hizmete açıldı.

Türkiye’nin adı yeşille anılan tek kenti olan Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan peyzaj çalışmalarıyla Gökdere’nin her iki yakasını adeta ‘huzur koridoruna’ dönüştüren Irgandı Parkı törenle hizmete açıldı.

Gökdere’nin Setbaşı Kütüphanesi ile Gökdere Meydanı arasındaki bölümünü kapsayan parkta yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmalarda, 7500 metrekarelik alan rulo çimle kaplandı, 243 metrelik travers yol yapıldı. 379 metrekarelik amfi alanı oluşturulurken, 20 türden 70 bin çalı ile 25 adet ağaç dikildi. 200 metrekarelik alanda yapay kaya ve 735 metrekarelik alanda dikey bahçe uygulaması gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeşilin her şehre yakıştığını ancak Bursa’yla özdeşleştiğini ve çok yakıştığını söyledi. Bursa’nın yeniden yeşil kimliğine kavuşması için kente büyük ölçekli yeşil alan projeleri kazandırdıklarını belirten Başkan Aktaş, mevcut yeşil alanları da Bursa’ya yakışır hale getirdiklerini ifade etti.

Başkan Aktaş, Irgandı Köprüsü’nün de bir sanat merkezi olarak da düşünmeleri gerektiğini hatırlatarak, “Üzerinde önemli sanat çalışmalarına imza atılıyor. Ulucami, Yeşil Türbe, Üftade gibi Irgandı Köprüsü de bir çekim merkezidir. Bu alanı gezmek için Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından misafirlerimiz geliyor. Irgandı Köprüsü’ndeki çalışmalarımızın yanında Gökdere’de peyzaj düzenlemesi yapılmasının da bölgeye değer katacağını düşündük ve Tarım Peyzaj AŞ marifetiyle bu çalışmaları gerçekleştirdik. Bursa genelinde dönem sonuna kadar 3 milyon metrekare yeşil alan hedefimize varmak için çalışıyoruz” dedi.

Irgandı Parkı’nın bölgeye değer kattığını vurgulayan Başkan Aktaş, bölgenin güvenliği için de kamera sistemleri kurulduğunu ve güvenlik ve zabıta ekiplerinin 7 gün 24 saat kesintisiz denetimler yaptığını söyledi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Bursa’nın tarih ve yeşil şehri olduğunu belirterek, Irgandı Parkı’nın bu kimliğe yakışır bir çalışma olduğunu söyledi.

Bursa Milletvekili Refik Özen de Irgandı Köprüsü’nün Bursa’nın sembollerinden biri olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla bölgenin daha da güzelleştiğini söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da Irgandı Parkı’nın Yıldırım’a ve Bursa’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik ise bölgenin daha önceden herkesin gezmekten çekindiği bir yer olduğunu belirterek, yapılan çalışmalarla bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri parkı gezdi. Büyükşehir Belediye Orkestrası tarafından düzenlenen konser törene katılanlara müzik dolu anlar yaşattı.