Bursa Barosu ve BUMKAD iş birliği ile düzenlenen konferansta, kadınların hakları ve çalışma hayatındaki koşulları ele alındı.
Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) ve Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi iş birliği ile düzenlenen “Kadın Hakları ve İhlalleri” konulu konferansta, kadınların günlük yaşamda ve çalışma ortamında maruz kaldıkları haksızlıklar değerlendirildi.
Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlusu ve Bursa Barosu Adli Yardım Merkezi Koordinatör Avukatı Özlem Eldem’in açılış konuşmasıyla başlayan konferansta, kadın hakları ve kadınların çalışma hayatındaki koşullarının iyileştirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bu sene, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 89. yılını kutluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk Kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla yürümek, kadını bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı ve koruyucusu yapma yoludur’ demişti. Ulu Önderimiz bu cümleleri ile Birleşmiş Milletler’in 20 yıl sonra kabul ettiği İnsan Hakları Bildirgesinin 1. ve 2. maddesine yayımladığı ilkeleri çok daha önce dile getirmiştir. Onun ileri görüşlülüğüne ve zekasına bir kez daha hayran olmamak mümkün değildir” dedi.
Türk Kadınının, ülkemizin gelişimine, ilerlemesine büyük katkıları olduğunu ifade eden BUMKAD Başkanı Ülfet Öztürk, “Bugünde bizler bayrağı teslim alarak, el ele vererek birbirimizi destekleyerek daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir dünya için çözümün parçası olmayı hedefleyerek var gücümüzle durmadan çalışıyoruz, üretiyoruz. Güçlü kadın, güçlü gelecek diyerek yola kadınlar olarak birleşerek devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Büşra Pınar Altınoluk, “Kadın hakları, her insanın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerdir. Bu hakların ihlal edilmesi, insan hakları ihlali olarak kabul edilir” dedi. Altınoluk, konuşmasında kadın haklarına yönelik ihlallere dair örnekler vererek, bu ihlallere karşı mücadelenin önemine dikkat çekti.
Av. Nazlı Ceren Şendoğdu ise, kadınların çalışma hayatındaki hak ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Şendoğdu, kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları ayrımcılık ve eşitsizliklere dair örnekler vererek, bu sorunların çözümü için yapılması gerekenleri anlattı.
Konferans sonunda, kadın hakları ve kadınların çalışma hayatındaki koşullarının iyileştirilmesi için yapılması gerekenler konusunda katılımcılar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.
Bu kapanacak 20 saniye