DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
29°C
Bursa
29°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C

Bursa’da Semt Lokantası açıldı

Bursa’da Semt Lokantası açıldı
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla vatandaşlara yönelik önemli bir adım attı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı törenle Bursa’nın ilk Semt Lokantası hizmete girdi.

ESRA CAN- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Semt Lokantası’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerin desteğiyle ve sizlerin belirlediği fiyatlarla dört çeşit yemeğimizi altmış liradan sunacağız. Lokantamız saat 11:30 ile 13:30 arasında hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz,” dedi. Bozbey, ardından mikrofonu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e verdi.

Özgür Özel’den Semt Lokantası’na destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılışta yaptığı konuşmada Bursa’nın sıcak ilgisinden dolayı teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Bilindiği gibi büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu kriz, insanların temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmesine neden oldu. Barınma, beslenme ve giyinme sorunları yaşanıyor. Emeklilere verilen desteğin yetersiz olduğunu ve bunun gerçek bir zam değil, bir kayıptan ibaret olduğunu vurgulamak istiyorum. Örneğin, Ocak ayında on bin lira ile yirmi beş kilo kıyma alınabilirken, şu anda on iki bin beş yüz lira ile sadece yirmi kilo kıyma alınabiliyor. Benzer şekilde, diğer temel gıda ürünlerinde de fiyat artışları yaşanıyor.

Bu bağlamda, yerel yönetimlerin bu sorunlara çare arayışları önem kazanıyor. İstanbul’da başlayan Kent Lokantaları uygulamasının ardından, Bursa’daki ilk Semt Lokantası’nın açılması bizler için umut verici bir gelişmedir. Burada dört çeşit sıcak yemeğin altmış liradan sunulması, ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşlar için önemli bir destek sağlayacaktır. Sayın Bozbey’e ve ekibine bu değerli girişim için teşekkür ediyor, kendilerini takdir ediyorum.”