DOLAR
32,3798
EURO
34,7483
ALTIN
2.409,09
BIST
10.113,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C

Bursa’da Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Artıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla kapsamlı bir eğitim ve bilgilendirme çalışması yürüttü.

Bursa’da Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Artıyor

24 ayrı etkinlikte toplam 9.727 kişiye ulaşan şube müdürlüğü, “Narko Nokta” ve “En İyi Narkotik Polisi Anne” projeleri çerçevesinde çeşitli eğitimler ve etkinlikler düzenledi.

Bu kapsamda;

  • Seminerler ve konferanslar: Uyuşturucunun zararları, aileler üzerindeki etkileri ve yasal sonuçları gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.
  • Bilgilendirme standları: Vatandaşlara uyuşturucu ile ilgili broşür ve afişler dağıtıldı, soruları cevaplandı.
  • Okul ziyaretleri: Öğrencilere uyuşturucuya karşı korunma yolları ve bağımlılıkla mücadelede ailelerin rolü gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.
  • Mahalle ziyaretleri: Evlerde ve işyerlerinde uyuşturucu ile ilgili riskler ve korunma yolları hakkında ailelere bilgi verildi.

“Narko Nokta” projesi kapsamında, uyuşturucu ticareti veya kullanımıyla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşların ihbarda bulunabilecekleri noktalar belirlendi ve bu noktalar halka tanıtıldı.

“En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında ise, çocuklarını uyuşturucu kullanımından korumakta ve bu konuda farkındalık yaratmada örnek teşkil eden anneler ödüllendirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün bu kapsamlı çalışmaları, uyuşturucu ile mücadelede toplumda farkındalık yaratmaya ve bu sorunun önüne geçmeye önemli katkıda bulunuyor.

Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelede en önemli unsurun toplumun desteği olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan uyuşturucu ile ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmaları halinde 155 Polis İmdat Hattı’nı aramalarını rica etti.