DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Bursa’da YKS Heyecanı: Sınav Ücreti Büyükşehir’den!

Bursa’da YKS Heyecanı: Sınav Ücreti Büyükşehir’den!
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek ihtiyaç sahibi öğrencilerin sınav ücretlerini karşılıyor.

sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Şubat’a kadar online başvuru yapıp gerekli koşulları sağlayan üniversite adayları bu uygulamadan yararlanabilecek.

Eğitimin Her Kademesinde Destek:

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ana kucağından üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlarla Bursa’da eğitimin çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Gençlik merkezleri ve kütüphaneler, liseli ve üniversiteli 10 bin öğrenciye burs desteği, çorba çeşmeleri, su indirimi, ücretsiz sınava hazırlık kursları ve gençlik kulübü uygulaması gibi uygulamalara şimdi de YKS başvuru ücretlerinin karşılanması eklendi.

Başarı Sizden, Destek Bizden:

Üniversite sınavına hazırlanan gençlere müjdeyi veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere ve eğitime sundukları katkılarla ülkenin geleceğini daha sağlam ve daha güçlü bir şekilde inşa ettiklerini söyledi. BURSKOOP marifetiyle üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine sağlanan bursların kapsamını lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişlettiklerini ifade eden Başkan Aktaş şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz ki şehit ve gazilerimizin çocuklarının Yükseköğretim Kurumlarına giriş sınavında ücreti, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılanıyor. Bizler de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu desteği şehrimizde YKS’ye girecek tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için uyguluyoruz. Şehrimizdeki devlet okulları, özel okullar ve açık liselerde okumakta olan ya da mezun olan öğrencilerimizin; gerekli şartları taşımaları ve onaylanmış sınav başvuru formlarını ekleyerek sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden 29 Şubat tarihine kadar online başvuru yapmaları halinde ödedikleri sınav ücretlerini hesaplarına iade ediyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir tutuyoruz. Çalışmak ve başarmak gençlerimizden, geleceğiniz için her türlü destek bizden.”

Başvuru Koşulları:

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmek
  • İhtiyaç sahibi olduğunu belgelemek
  • Devlet okulu, özel okul veya açık lisede öğrenim görmek veya mezun olmak
  • 2024 YKS’ye başvurmuş olmak ve sınav ücretini ödemiş olmak

Başvuru Süreci:

  • 29 Şubat 2024 tarihine kadar sınavdestek.bursa.bel.tr adresi üzerinden online başvuru yapmak
  • Gerekli belgeleri sisteme yüklemek
  • Başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçların açıklanması