DOLAR
32,3645
EURO
34,6827
ALTIN
2.395,64
BIST
10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
21°C

BURSA’DAKİ GENÇ KIZIN KATİLİ ERKEK ARKADAŞI ÇIKTI

BURSA’DAKİ GENÇ KIZIN KATİLİ ERKEK ARKADAŞI ÇIKTI

Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’nde atıl durumdaki bir binanın asansör boşluğun da bir kadının hareketsiz yattığı ihbarı üzerine 27 Ağustos günü akşam saatlerinde olay yerine polis, ambulans, AFAD, itfaiye ve Bursa BUSKİ ekipleri sevk edildi. Asansör boşluğundaki suyun vakumlu araçla boşaltılmasının ardından cesedin, 23 Ağustos’ta Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurttan ayrılan ve bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Yasemin Cemre İçlikan’a ait olduğu tespit edildi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı otopsinin ardından Yasemin Cemre İçlikan’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ise olaydan hemen sonra yaptığı açıklamada “Y.C.İ., 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren Bakanlığımıza ait bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulmuştur. 23 Ağustos 2023 tarihinde kuruluşumuzdan izinli olarak ayrılan Y.C.İ., izin süresi bitiminde kuruluşa dönmemiş, bunun üzerine kuruluş görevlilerimiz ivedilikle kolluk kuvvetlerine kayıp bildiriminde bulunmuştur. Gelen ihbar üzerine olay yerine intikal eden personellerimiz vefat eden kişinin Y.C.İ. olduğunu doğrulamıştır. Olayla ilgili olduğu tespit edilen 3 kişi gözaltına alınmış, adli süreç devam etmektedir. Bakanlık olarak suçluların en ağır cezayı alması için davaya müdahil olarak hukuki sürecin yakından takipçisi olacağız” ifadelerine yer verilmişti.

2 YAŞINDA EVLATLIK EDİNİLDİ

Yasemin Cemre İçlikan’ın 2 yaşında evlatlık edinildiği, 8 yaşında bu durumu öğrenip bunalıma girdiği, 12 yaşında ise evden kaçmaya başlayınca yurda verilip koruma altına alındığı ortaya çıktı.

Koruma altında olduğu yurttan izinli olarak çıkan İçlikan’dan 4 gündür haber alınamadı. 27 Ağustos akşamı atıl bir binanın asansör boşluğunda cansız bir beden olduğunun ihbarını alan ekipler harekete geçti. Bedenin Yasemin Cemre İçlikan’a ait olduğunu belirleyen polis ekipleri inceleme başlattı. İnceleme sonucunda aralarında genç kızın erkek arkadaşının da olduğu 3 kişi gözaltına alındı.

ERKEK ARKADAŞI SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınanlar arasında erkek arkadaşı Bedirgan G. ifadesinde Yasemin’in kuzeni ile birlikte olmasını istediğini ancak kuzeni ve Yasemin’in durumu kabul etmemesi üzerine kavga ettiklerini, İçlikan’a tekme atarak asansör boşluğuna düştüğünü itiraf etti.

Bedirgan G. ifadesinde “Birlikte uyuşturucu aldıktan sonra, beraber olduk. Daha sonra yanıma kuzenlerim geldi. Bu sırada Yasemin ile tartışıp kavga ettik. Kendisine tekme attım. Dengesini kaybedip asansör boşluğuna düştü. Daha sonra akrabalarımı arayıp, olayı söyledim.” açıklamalarında bulundu.

Şüphelilerinden Bedirgan, nöbetçi mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanırken, kuzenleri K.D. ve E.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

17 yaşındaki genç kız ise otopsinin ardından 28 Ağustos günü toprağa verildi.