DOLAR
32,2670
EURO
35,0877
ALTIN
2.476,01
BIST
10.369,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Bursalılar Atatürk’ün huzuruna çıktı

Bursalılar Atatürk’ün huzuruna çıktı

ESRA CAN- TAHA TÜTÜNCÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yılında, Bursalılar Atatürk Heykeli’nde düzenlenen anma törenine akın etti.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Atatürk Heykeli önünde tören düzenlendi. Tören, yüzlerce vatandaşın yoğun katılımıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.


Saat 9.05’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da duran hayat, saygı duruşunun ardından normale döndü.

Anma töreninin ardından Tayyare Kültür Merkezi’nde ’10 Kasım Anılarla Atatürk Sergileri’nin açılışı gerçekleştirildi.

Sergilerin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şunları söyledi: “Milli mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan 85’inci yıl dönümünde rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Mensup olduğu topluma yön verecek, rehber olacak liderlere sahip olan milletler ne yaşarlarsa yaşasınlar küllerinden doğarak yeniden ayağa kalkmayı her zaman başarabilmişlerdir. Biz de bu noktada Türk milleti olarak, cesareti, kararlılığı ve vizyonuyla yokluk içindeki bir milleti ayağa kaldırmış bir lidere sahibiz. Onun açtığı bu bağımsızlık yolunda bizlere düşen en büyük görev Atatürk’ü ve 100. yıl gururunu yaşadığımız Cumhuriyeti anlamak ve yaşamaktır. Bu anlayışla onun emanet ettiği ilke ve değerleri koruyor ve kendimize Atatürk’ü örnek alıyoruz. Türk milleti için her türlü zorluğa katlanmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canını vereceğim diyerek kalbimizde büyük bir taht kurmuşsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk fikir, ideal ve eserleriyle tarihimizden, kültürümüze, sanatımıza kadar her alanda aramızda yaşamaya devam edecek ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi gazilerimizi kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Değerli misafirler bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız 10 Kasım Anılarla Atatürk Sergilerini halkımızla buluşturuyoruz. Ben tüm halkımızı sadece bugün için değil bugünden sonra da sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”