DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

BUSKİ’den Gemlik’e Yatay Delgi ile Sel Önlemi

BUSKİ’den Gemlik’e Yatay Delgi ile Sel Önlemi
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik’te İstanbul Yolu’nu altından geçireceği yatay delgi çalışmasıyla Umurbey ve Hisar Mahallelerinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını ana kolektöre bağlayarak olası sel felaketlerinin önüne geçiyor.

Güçlü Altyapı, Dirençli Şehirler:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dirençli şehirlerin ancak güçlü altyapı ağı üzerine inşa edilebileceğini” her platformda dile getiriyor. Bu kapsamda BUSKİ, Gemlik’te de altyapı yatırımlarına hız verdi.

Yatay Delgi ile Sel Riski Azalıyor:

İstanbul Yolu’nun altından geçirilecek üç adet yatay delgi ile kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ana kolektöre bağlanacak. Bu sayede olası sel felaketleri ve İstanbul Yolu’na taşkın riski önlenecek.

Başkan Aktaş’tan Altyapı Seferberliği Müjdesi:

Başkan Aktaş, 2023 yılında Gemlik’te 5 bin 807 metre içme suyu hattı, 2 bin 312 metre kanalizasyon hattı, 3 bin 157 metre yağmur suyu hattı imalatı ile 850 metre dere temizliği gerçekleştirdiklerini açıkladı. 2 adet su sondajı ve 1873 tonluk asfalt kaplama çalışması da tamamlandı.