DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Büyükşehir’den hijyen seferberliği

Büyükşehir’den hijyen seferberliği
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, korona virüs vakalarının yeniden tırmanışa geçmesiyle birlikte özellikle hastane binalarında hijyen çalışmalarını en üst seviyeye çıkardı. Tüm hastanelerin iç ve dış mekanları ilaçlama ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de korona virüs vakalarındaki artışla birlikte ek tedbirler uygulamaya alınırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de özellikle dezenfekte çalışmalarına ağırlık verdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri, özellikle hem pozitif vakaların yoğun olarak yer aldığı hem de test yaptırmaya gelen vatandaşlarla birlikte virüsün yayılması için en uygun ortam olan sağlık kuruluşlarını mercek altına aldı. Çalışma kapsamında Bursa Şehir Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi, Kalp Damar Bölümü, Kadın Doğum, Getat, Dörtçelik Ruh Sağlığı Hastanesi, Diş Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, İlker Çelikcan Rehabilitasyon Fizik tedavi Hastanesi, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Devlet Hastanesi, Ayten Bozkaya Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Kestel, Gürsu ve Mudanya Devlet Hastanelerinin iç ve dış mekanları dezenfekte edildi. Toplam 10 ilaçlama aracıyla birlikte 30 personelin katıldığı çalışmalarda hastanelerin hem iç hem de dış mekanları dezenfekte edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hijyen Çalışmaları

Dezenfekte çalışmalarının, hastanelerin yanı sıra hareketliliğin yoğun olduğu her yerde periyodik olarak devam edeceği belirtildi.