DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
31°C

Büyükşehir’in gelecek stratejisi belirleniyor

Büyükşehir’in gelecek stratejisi belirleniyor
A+
A-

Bursa’nın yol haritasını belirleyecek olan stratejik plan çalışmaları için kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 17 ilçeye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşarak stratejik planı belirleyeceklerini belirterek, “5 yılın sonunda Bursa’da önemli hizmetlerin yapıldığını, aynı zamanda stratejik hedeflere uyulduğunu göstermek istiyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2029 stratejik plan çalışmalarına başladı. Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’yı bütüncül olarak ele alacak olan stratejik planın ilk istişare toplantısı için İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti. Her iki belediyenin yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, İnegöl Belediyesi’nin Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileri ve talepleri ele alınırken, ilçe hakkında da bilgilendirme yapıldı. Toplantının ardından Alper Taban tarafından Başkan Mustafa Bozbey’e günün anısına hediye takdim edildi.


“Stratejik hedefleri önemli buluyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planını 17 ilçeyi de kapsayacak şekilde bütüncül bir anlayışla hazırlayacaklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, çalışmalara İnegöl ilçesinden başladıklarını belirtti. İnegöl Belediyesi ile birlikte yaptıkları toplantıda önümüzdeki 5 yılın stratejik hedeflerinin neler olabileceğini konuştuklarını ifade eden Başkan Bozbey, “İnegöl’de neleri yapabileceğimizi, önümüzdeki 5 yılda neleri planlayarak gerçekleştireceğimizi ortaya koyduk. Onların tekliflerini aldık. Bizim de önerilerimiz oldu. İnegöl’deki çeşitli sanayi örgütleriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla da buluşacağız. Önümüzdeki 5 yılın nitelikli ve gerçekçi stratejisini oluşturmak istiyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçeyi kapsayacak şekilde Bursa’yı bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. 5 yılın sonunda Bursa’da çok önemli hizmetlerin yapıldığını, aynı zamanda stratejik hedeflere uyulduğunu göstermek istiyoruz. Hem bütçesel anlamda hem de hizmet anlamında stratejik planı önemsiyoruz. Stratejik hedefleri gelecek açısından önemli buluyoruz. Bu anlamda önemsediğimiz bir toplantıydı. Ev sahipliği yapan belediye başkanımıza ve heyetine teşekkür ediyorum. Toplantılarımız başlangıcı İnegöl’dü. Diğer ilçelerimizde de toplantılara devam ederek kentimizin geleceğe dair stratejik planını oluşturup Bursalıları gülümseteceğiz” dedi.