DOLAR
32,2570
EURO
34,8086
ALTIN
2.410,20
BIST
10.279,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Celil Çolak Projelerini Anlattı

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak Gold Majesty Otel’de projelerini anlattı.

Celil Çolak Projelerini Anlattı
A+
A-


SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

31 Mart yerel seçiminde “Gelecek İçin Değiştir” sloganıyla Ak Parti’den Nilüfer Belediye Başkan adayı olan Celil Çolak, “Nilüfer’im, insan sevgisiyle yoğrulmuş, sokakları şair adlarıyla donatılmış bir şehir. Huzur içinde kendini bırakan, içinde insanların mutlu olduğu, sevgi ve paylaşımın arttığı bir yer hayal ediyorum. Geleceğe umutla bakan, komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğu, çocukların sokaklarda neşe içinde koştuğu bir Nilüfer düşlüyorum.

Gençlerin umut dolu hayaller kurduğu, yaşlıların huzur içinde yaşadığı bir Nilüfer’de herkesin kendini evinde hissettiği bir atmosfer hayal ediyorum. Bugün, bu güzel şehrin potansiyelini değerlendirmek ve daha ileriye taşımak için buradayız. Nilüfer’in güzellikleri, doğası ve insanlarıyla Bursa’nın en özel ilçesi olduğunu biliyorum. Bu ilçede hizmet etmek beni son derece mutlu ediyor.



Son yirmi yılda dünya ve ülkemiz çok değişti, ancak üzülerek görüyorum ki Nilüfer bu değişime maalesef ayak uyduramadı. Gelişen bilim ve teknolojiye rağmen ilçemizde aynı oranda bir ilerleme göremedik. Yeni bir dünya var, akıllı teknolojiler, yapay zeka kullanımları ve kent teknolojilerinin entegrasyonu hayatımızı etkiliyor. Şehirlerin bu değişime ayak uyduran, bilimin ve teknolojinin gerekliliklerini yerine getiren, ancak insan odaklı hizmet anlayışını asla göz ardı etmeyen bir yönetimle yönetilmesi gerekiyor. Buna gerçek belediyecilik vizyonu diyoruz.

Nilüfer’imizi geleceğe taşımak adına hizmet ve eser siyasetinden taviz verilmeyen, teknolojik ve dijital yaklaşımları kullanarak, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeyen, yenilikçi ve öncü uygulamaların hayata geçirildiği bir yer oluşturmak istiyoruz. Ulaşım, trafik, toplu taşıma gibi alanlarda sürdürülebilir projelerle problemlere çözüm getirmek, Nilüfer’imizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çabalıyoruz.

Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, “Kamu kaynaklarının adil ve hakkaniyetli dağıtımıyla hemşehri hukukuna önem verilen bir Nilüfer, ailelerden engellilere kadar herkesin ihtiyaçlarına odaklanan bir hizmet anlayışına sahip. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama kadar her alanda toplumsal grupların yönetimde yer almasına ve belediye hizmetlerinden eşit, adil bir şekilde yararlanmalarına öncelik veren bir Nilüfer hayal ediyorsunuz.” İfadelerini kullandı.


Mimari Açıdan Özgün

Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, “Kentsel tasarımların tarihle uyumlu olduğu, erişilebilir ve çevre dostu yerleşim alanlarına sahip bir Nilüfer. Sürdürülebilir şehirleşme modeliyle deprem, sel ve iklim değişikliği gibi risklere karşı dirençli, güvenli bir şehir olmasını arzu ediyorsunuz.

Yenilenebilir enerji, emisyon azaltımı, atık yönetimi gibi alanlara yatırım yapan, bütüncül ve özgün projelerle fark yaratan bir Nilüfer hedefliyorsunuz. Üniversiteler, teknoloji transfer bölgeleri, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla işbirliği içinde yönetilen, akıllı teknolojilerle desteklenen bir şehir vizyonunuz var.” Dedi.


Girişimci ve Yenilikçi Uygulamalar

Celil Çolak, “Mahallelerin sosyoekonomik kalkınmasını destekleyen, belediye hizmetlerinin kolayca ulaşılabilir olduğu bir Nilüfer idealiyle, girişimci ve yenilikçi uygulamaların sürdürülebilir kalkınma için desteklendiği bir şehir öngörüyorsunuz. Yapay zeka, büyük veri, robotik teknolojiler gibi yeni nesil teknolojilerin belediye hizmetlerine entegre edildiği, vatandaşın katılımının teşvik edildiği bir Nilüfer tasavvur ediyorsunuz.

Etkin su yönetimi için planlanmış yağmur suyu toplama noktaları ve afet durumlarında güvenli toplanma alanları gibi unsurlarla donatılmış bir Nilüfer hedefliyorsunuz. Şehrin ve toplumsal hafızanın devamlılığını gözeten, medeniyet ilişkilerini ön planda tutan bir şehir vizyonunuz var.” Şeklinde konuştu.

Çolak, “Nilüfer’in kültürel ve yeşil alanlarıyla örnek bir şehir olması, gençlerden kadınlara ve dezavantajlı gruplara kadar tüm kesimlerin üretime katılımını teşvik ettiği bir Nilüfer hedefliyoruz. Kamusal mekan tasarımında özel gereksinimli bireylerin, çocukların ve şehir sakinlerinin konforlu ulaşımını sağlayacak yaya hareketliliğini arttıran uygulamaların yaygınlaştığı bir şehir tasavvur ediyoruz.

Kadınların çalışma hayatına katılımını kolaylaştırmak için kreşler, bakım merkezleri ve mesleki eğitim imkanlarının arttığı bir Nilüfer idealimiz var. Engelliler ve yaşlılar gibi dezavantajlı grupların üretken hale gelmesini destekleyerek kendi istekleri doğrultusunda çalışma hayatına katılımlarını teşvik etmek istediğimiz bir şehir vizyonumuz var.

Projeyi hayata geçirmek için Nilüferlilerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Nilüfer’i gerçek belediyecilikle buluşturarak estetik, kimlik ve ruhu olan bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz, bu vizyonu birlikte inşa etmeye kararlıyız.”Dedi.