DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bursa İş Dünyası ile buluştu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bursa’da İş Dünyası Buluşması’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bursa İş Dünyası ile buluştu
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

BTSO binasında gerçekleşen toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve iş insanları katılım sağladı.

Açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Ekonominin lokomotifi olan Bursa’mıza verdiği değer için cumhurbaşkanı yardımcımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin destekleri ve özel sektörümüzün gayretleriyle 2023 yılında %4.5 büyüme gösterdik. İşsizlik oranları tek haneli rakamlara düştü. Bursa büyürse Türkiye büyür inancıyla son 11 yılda altmışın üzerinde projeyi hayata geçirdik.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa tarih, kültür ve turizmin yanında aynı zamanda tarım şehri. Sanayisi tabii ki unutulmaz. Lojistik merkezlerin oluşturulmasına ilişkin 3 tane projemiz var. Bursa üreten bir şehir. Ulaşım ve tarım konusunda bakanlıklarımızdan daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Bursa’da 67 km’lik bir raylı sistem var. Bunları kendi imkanlarımızla yaptığımız için maalesef bazı kötü yanları var. Buna rağmen Balat istasyonumuzun da açılışını yaptık. Zor bir bel yıl geçirdik. 2 yıl boyunca hayatın durduğu, evden dışarı çıkmadığımız pandemi dönemi, 2022 yılında sel ve yangın felaketleri, 2023 yılında ise tüm ülkeyi etkileyen deprem felaketinde elimizden geldiğince çalıştık. Tabi bunlar bizi ekonomik olarak etkiledi. Ancak bunlara rağmen projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Gerek macro düzeyde, gerekse yurdumuzun her yöresinde ekonomik kararlarımızı ortak akılla veriyoruz. Makro ekonomi ile ilgili dünyamızın güzel bir dönemden geçmediğini biliyoruz. Tarihsel ortalamanın altında seyrediyor dünya ekonomisi. Türkiye ekonomisine baktığımız zaman, geçen yıl en büyük deprem afetini yaşamamıza rağmen, savaşlara, çatışmalara rağmen geçen yıl 4.5 büyümeyle kapattık. İlk defa trilyon dolarlık bir büyümeyle ekonomimizi geçen yıl kapattık. Yılın son çeyreğindeki büyüme rakamlarına baktığımız zaman sevindirici sonuçlar görüyoruz.

ENFLASYON İLE MÜCADELEYE ÖNCELİK

Bir yandan büyürken bir yandan da enflasyonu düşürmek istiyoruz. Geçici süreli tercihler görülebilir. Ancak bunlar aynı amaca hizmet eden adımlar. Bu amaçla enflasyonla mücadeleyi öncelendirmiş durumdayız. Aylık etkiyi önümüzdeki aylarda göreceğiz. Yıllık etkiyi ise yılın ilk yarısının sonunda göreceğiz. 2025 yılındaki hedefimiz yüzde 15, 2026 yılındaki hedefimiz ise tek haneli rakamlara geri dönmek. Bunu hayal olarak değil çalışmalarımızın sonucu olarak söylüyoruz.

Seçim öncesi yapılan provakasyonlar gereksiz ve yanlıştır. Bunlar rakamlarla belirlidir. Yerel seçime gidiyoruz. Genel seçime gitmiyoruz. Yerel seçim halkın isteyeceği yerele hizmet edecek kişilerin seçilmesidir. Yerel seçimden sonra makro projeler değişecek, ekonomiyi etkileyecek gibi söylemler yanlıştır.

Bursa sanayimizin öncü illerinden biri. Bursa’mızın sanayimizin büyümesinde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum. Biz de Bursa’ya bir çok yatırım yapıyoruz. Bu yatırımlarımızı devam ettireceğiz.” dedi.

Program iş insanlarıyla sohbetin ardından sona erdi.