DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’den Çirkin Saldırıya Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP’nin Nilüfer’deki seçim çadırı ve billboardlarına düzenlenen saldırılara tepki göstererek, “Bu saldırılar Nilüfer’deki barış ortamını bozmaya yönelik saldırılardır. Biz bu saldırılara alet olmayacağız” dedi.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin’den Çirkin Saldırıya Tepki
A+
A-

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, seçim sürecinde yaşanan kanunsuzluklara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ve CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir de katıldı.

Özgür Şahin, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında CHP’nin afişlerine yapılan saldırıya tepki göstererek, Seçim Kurulu kararlarına uyulmadığına dikkat çekti.

Şahin açıklamasında şöyle konuştu:

“Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili aldığı karar gereği açık yerlerde propagandanın ne şekilde yapılacağı detaylı olarak belirlenmiş ve tüm siyasi partilerle paylaşılmıştır.

Bu karara göre seçim büroları, kura ile belirlenmiş billboardlar, il, ilçe başkanlıkları dışında görsel propaganda kesinlikle yasaktır.

9 Şubat 2024 tarihinde, kullanılacak billboardlar siyasi partilere kura ile tahsis edilmiştir.

Ancak kurayla belirlenen yerler dışında ana arterlerde bayraklama yapıldığı ayrıca bu kura kapsamına girmeyen Büyükşehir Belediyesi’ne ait panolarda AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayının reklamının yapıldığı görülmüştür.

Bu panolarda yer alan reklamların finansmanı tüm Bursalıların cebinden çıkmaktadır.

Yaptığımız itirazlar sonucunda 24 Şubat 2024 tarihli ilçe seçim kurulu kararında net olarak Nilüfer İlçe Seçim Kurulu’nca belirlenen billboard yerleri dışında asılan siyasi reklam amaçlı her türlü malzemenin kurulun ayrıca karar almasına gerek olmaksızın masraflarının ilgisinden tahsil edilmek üzere toplatılmasına karar verilmiştir.

Gerekli tebligat hem Büyükşehir Belediyesi’ne hem de ilçe belediyelerine tebliğ edilmiştir.

Ancak buna rağmen uzunca bir süredir bu propaganda malzemeleri toplatılmamıştır.

Bunu toplamayan kurumlar yasal olarak suç işlemiştir.

Ancak ne yazık ki bu kanunsuz durum bir türlü son bulmamıştır.

Bunun üzerine yaptığımız itiraz neticesinde 18 Mart 2024 tarihinde İlçe Seçim Kurulu kararıyla kanunda belirtilen alanlar dışında siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna aksi halde bu ilan ve reklamların kaldırılacağına dair bir karar daha alınmıştır.

Bu kararın ardından gerekli mercilerin tümüyle bir kez daha görüştük.

Ancak ne yazık ki yine sonuç alınamadı ve göz göre göre suç işlenmeye devam edildi.

Bunun üzerine 3. kez seçim kuruluna başvurduk.

20 Mart 2024 tarihinde alınan kararla bütün süreç açıklanmış olup tüm siyasi parti ve adaylara ait reklam, propaganda malzemesi ve benzeri içeriklerin gecikmeye mahal vermeden Nilüfer 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı gereği ivedilikle kaldırılmasına yönelik bir karar daha alınmıştır.

Dün itibarıyla Nilüfer genelinde bu tip propaganda malzemeleri yetkili kurumlar tarafından toplanmaya başlandı.

Bu gelişmeden sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin yasal olarak adaylarıyla ilgili kullandığı billboardlara çirkin saldırılar düzenlenmiştir.

Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum.

Ayrıca izinleri alınmış seçim propaganda stantlarımız çadırları ile birlikte billboardlara yapılan saldırı ile eş zamanlı olarak yağmalanmıştır.

Bununla da ilgili yasal işlem başlatılacaktır. Bu saldırılar Nilüfer’deki barış ortamını bozmaya yönelik saldırılardır. Biz bu saldırılara alet olmayacağız. CHP Nilüfer örgütünün Nilüfer’in her yerini bayraklarla donatacak gücü vardır. Ancak biz seçim sürecini kanunlara uygun şekilde sürdüreceğiz.

Barış ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz.”