<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği “Gerçek Doğa Hikayeleri” söyleşisinde ünlü doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Bursalı çocuklarla bir araya geldi.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde nadir hayvan türlerini fotoğraflayan ve çektiği fotoğraflarla ülkenin tanıtımına katkı sağlayan Alper Tüydeş, Osmangazi Belediyesi’nin Emek Yetenek Evi’nde düzenlediği söyleşide çocuklara doğa sevgisini aşıladı. Söyleşiye katılan çocuklar, Alper Tüydeş’in gerçek hikayelerden oluşan doğa maceralarını dinledi. Tüydeş, fotoğrafladığı kuş türlerini ve diğer canlıları hikayeleriyle birlikte çocuklara anlatarak onların doğaya olan merakını artırdı.
Bursa’nın yaban hayatı açısından zengin bir habitat olduğunu belirten Alper Tüydeş, “Bursa’da çok nadide türler ve doğal alanlar var. Uluabat ve İznik Gölü, Uludağ ile Kocaçay Deltası gibi. Ben de Karacabey’de doğup büyümüş bir yaban hayatı fotoğrafçısı olarak her fırsatta yaşadığım şehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu tarz buluşmalara katılıyorum. Bundan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Doğadan aldığı hazzı ve tutkusunu bu şekilde karşılığını verdiğini ifade eden Tüydeş, “Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik sayesinde öğrenciler ile buluştuk. Bu tarz aktivitelerde yer almayı kendi adıma değil ama doğa adına çok önemli ve değerli görüyorum. Beni burada bugün misafir eden tüm yöneticilere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Bursa’da 300’den fazla kuş türü keşfettiklerine vurgu yapan Tüydeş, “Bunların içinde çok nadir türler de var. Bursa’nın meşhur paçalı baykuşunun Türkiye’deki ilk kaydını Uludağ’da yaptık. Bursa, nadir türlerin görüldüğü bir coğrafya. Ben çocukları, küçük yaşta etkilemenin peşindeyim. Bunu yaparken doğadaki ilginç olayları onların dikkatini çekebilecek tarzda anlatım. Çektiğim fotoğrafları hikayelerle anlatmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.