DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün, yarıyıl tatilinde çocuklar için düzenlediği “Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi’ büyük ilgi gördü. Atölyeyi gerçekleştiren Prof. Dr. Kurtul Gülenç, çocuklarla akıl yürütmenin, analiz yapmanın ve değerlendirmenin önemi üzerine karşılıklı sohbet etti.

Çocuklar eleştirel düşünmeyi öğrendi
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin, yarıyıl tatilindeki öğrenciler için bir çok alanda düzenlediği etkinlik, atölye ve söyleşiler, çocukların zamanlarını verimli ve keyifli geçirmelerini sağlıyor. Bu kapsamda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü de “Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi’ gerçekleştirdi. Misi Çocuk Kütüphanesi’nde ve Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı atölyede Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtul Gülenç, 8-10 yaş arasında çocuklarla bir araya geldi.


Prof. Dr. Kurtul Gülenç, “Çocuklar İçin Eleştirel Düşünme Atölyesi’ni öğrencilerle soru cevap şeklinde karşılıklı diyaloglarla gerçekleştirdi ve görseller üzerinden gözlemleri ele aldı. Okunun hikayelere ilişkin yorum ve değerlendirmelerin de yapıldığı atölyede, çocukların daha çok düşünen, sağlam bir yargı üretebilen ve sorgulayabilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olunması hedeflendi.


Çocukların zihinlerinin yetişkinlere göre daha berrak ve açık olduğunu ifade eden Kurtul Gülenç, çocukların farklı yorum yapma yeteneklerinin daha güçlü olduğunu belirtti. Çocukların meraklı filozoflar olduğunu ifade eden Gülenç, bu tür etkinliklerin içine kapanık bireyleri cesaretlendirdiğini de söyledi.


Keyifli geçen etkinlik sonunda öğrencilere, Kurtul Gülenç ve Filiz Karadağ’ın kaleme aldığı Felsefi Öyküler adlı kitap armağan edildi.