DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da konuşuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçime az bir süre kala Bursa’da miting düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da konuşuyor!
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bursa’ya gelerek yerel seçim süreci için son miting olan Bursa mitingini gerçekleştirdi. Erdoğan’ın Bursa ziyareti vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

TEKRAR ERDOĞAN, TEKRAR CUMHUR İTTİFAKI

Sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda adayı Alinur Aktaş, “Birileri alana yeni çıktı, biz uzun zamandır bu alandayız. Birileri kentsel dönüşüm isen bahsediyor, bizim çok şükür bitirdiğimiz kentsel dönüşümler var. Dünya liderimiz sayın cumhurbaşkanımızla beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Yeni dönemde inşallah emeklileride, gençlerinde, kadınlarıda, yaşlılarıda sevindirecek projeleri hayata geçireceğiz. Son 3 gün kaldı. İnşallah Bursa tekrar Erdoğan, tekrar Cumhur İttifakı diyecek.” ifadelerini kullandı.

Gökdere Meydanı’nı dolduran on binlerce Bursalı’ya seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Efendiler, geleceğimizin teminatı değerli gençler, aziz kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Bahtım, bereketim, talihim sende. Üç kıtada hüküm sürdüm sayende. Telde can, gönülde sevdamsın Bursa. Cihanda en güzel rüyamsın Bursa. Tarihinin ulu çınarı, Osmanlı’nın ilk başkenti. Orhangazi’nin, Murat Hüdavendigar’ın emaneti Bursa’da bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Gönül sevdamızı, bin nur, bir avize gibi aydınlatan bu şehir, ecdadımızın medeniyet anlayışının yaşayan örneğidir. Kuruluşun ve yükselişin şehri Bursa. Bu vasfını tarihin hiçbir dönemi değiştirmedi. Görülüyor ki bugün de koruyoruz. Biz de Bursa’dan aldığımız feyzle bir ayağımızı ülkemize sabitleyip diğeriyle tüm dünyada sesimizi, sözümüzü, dostluğumuzu taşıyoruz.

Bursa Balkanlardan, Kafkaslar’a başı dara düşen her kardeşimize kucak açmıştır. Kardeşlerim bu kadar mıydı? Şunu tutsana. Şunu da tut. Benim işim bitti. Benim bu kadar. Şimdi saymış. En güzelini ben yaptım. Bursa nasıl sanayi ve tarım üretiminin gücüyle dünyaya nam salmışsa, biz de ekonomide ve diplomasiyle. Aynı kucaklayıcılığı sergiliyoruz. Bu vesileyle on dört, yirmi sekiz mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı’na, milletvekilliğinde yüzde elli iki, cumhurbaşkanlığında yüzde elli beş oranındaki desteğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Ne diyor o güzel Bursa türküsünde. Buğdayı sereyim, buradayım. Senin güzel dilini, ben nasıl unutayım? Söyleyeceksen. Biz de bizden esirgemediği, ahde vefasını, kadirşinaslığını, muhabbetini asla unutmayacağız. Kardeşlerim her gece kalbimizin bir köşesini Bursa’da bırakıyoruz.  Bugün Bursa’da katılım ne durumdadır diye sordum. Doksan. Doksan bin. Eyvallah. Durmak yok. Durmak yok. Durmak yok. Pazara iki gün kaldı.  Pazar günü inşallah sandıklar gümbür gümbür.

Şimdi bizde Bursa’yla birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz. Türkiye yüzyılı şehirlerimizin inşasını, Bursa’nın yol arkadaşlığında yapmak istiyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa’nın. Boş lafla, palavrayla, yalanla, dolanla işi olmaz. Çünkü Bursa, emeğin, alın terinin, üretimin şehridir. Bursa esere bakar, hizmete bakar, projeye bakar, velhasıl Bursa icraata bakar. Dolayısıyla bizi en iyi anlayacak olan neresidir? Bursa.”ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa sadece sahip olduğu maddi imkanları değil özgürlüğün kıymetini de çok iyi bilir. Çanakkale’de tarihi mücadeleyi verdiğimiz savaşta en çok mücadeleyi veren bu şehirdir. 2 yılı aşkın süre esir kalan Bursa için bütün ülke yas tutmuştu.

Gazze’de oluk oluk akan müslüman kanı karşısında kör ve sağır kesilenler bizim başımıza aynı bir felaket gelse aynı şeyi yapacaklar. Biz bunu yaşadık. Rusya ile aramızın açıldığı, teröristlerin sınırımıza dayandığı zamanlarda batı ülkeleri savunma mekanizmalarımızı alıp götürmüşlerdi. Hamdolsun üstesinden geldik.

Milletimizle bir olup bütün her şeyin üstesinden geldik. Kimi tuzakları 14 mayısta, 15 temmuzda, yeri geldiğinde askeri kuvvetimizle bastırdık. Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz uğraşı vatan yapmak içinde sürdürmemiz gerekmektedir. Ülkemiz muhalefetinin anlamadığı ve anlamak istemediği hakikat işte budur.

Milletin uzun vadeli çıkarların altına dinamit döşemeye utanmıyorlar. Bu uğurda teröristlere, FETÖ’ye, hırsızlığa, yolsuzluğa göz kırpıyorlar. Proje desen hak getire. CHP çeşitli şehirlerde DEM ile hangi çıkarların olduğu bilinmeyen ittifaklar kuruyorlar. Bundan öyle bir utanıyorlar ki söylemekten çekindikleri için gizliyorlar.”dedi.