DOLAR
32,2684
EURO
34,8285
ALTIN
2.414,43
BIST
10.280,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde!

Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL verilmesi kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde!
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu, konuyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yapılan ekonomiye ilişkin kanun teklifinin görüşme sonucunda çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira verilmesini öngören 55. maddesi onaylandı.

Bu kapsamda, 18 milyon çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ödemeler, 28-29 Aralık tarihlerinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Çalışan emeklilere yapılan ikramiye ödemesi, emekliler tarafından olumlu karşılandı. Emeklilerden bazıları, bu ödemenin kendilerini rahatlatacağını ve bayram alışverişine katkı sağlayacağını söyledi.

Hükümetin emeklilere yönelik destekleri sürüyor

Hükümet, emeklilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Emeklilere 2022 yılında yapılan zamların yanı sıra, bayram ikramiyesi, sıfır faizli konut kredisi ve ek ödeme gibi desteklerin yanı sıra, çalışan emeklilere de 5 bin lira ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Bu desteklerin emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye ve ekonomik refahlarını artırmaya katkı sağlaması bekleniyor.