DOLAR
32,1957
EURO
34,9895
ALTIN
2.513,59
BIST
10.950,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Daire fiyatına sahibinden satılık mezarlık tuzağı!

Daire fiyatına sahibinden satılık mezarlık tuzağı!
A+
A-

İstanbul’da bazı vatandaşlar, mezar yerlerini internetten daire fiyatına satışa çıkardı. Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu, Aşiyan’da boş mezar bedeli 41 bin 140 TL iken internette ise bu mezarlıklardaki mezarlar 200 bin ila 2 milyon TL’ye satılıyor. Satıcılar satış noktasında bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtirken işlemlerle de belediyede bulunan tanıdıklarının kendilerine yardımcı olacağını söylüyor.

Özellikle İstanbul’da mezarlık yeri bulmakta zorlanan vatandaşlar internetteki ilanlarla mezarlık yeri almaya çalışıyor. Dolandırıcılar ise mezarlık yeri arayan vatandaşları gözlerine kestirdi. Sahibinden satılık mezarlık ilanlarıyla vatandaşları tuzağa düşüren dolandırıcılar, satışı mümkün olmayan mezarları milyonluk bedellerle satışa çıkarıyor.

IBB TARAFINDAN HAZIRLANAN 2020 FIYAT  TARIFELERINDE MEZAR VE CENAZE HIZMETLERINE DE ZAM YAPILDI. BUNA GORE TABUTLU DEFIN UCRETI 300 TL’DEN 350 TL’YE YUKSELTILDI. KARACAAHMET, CENGELKOY, NAKKASTEPE’NIN ICINDE BULUNDUGU 1’INCI BOLGE MEZARLIKLARDA BOS MEZAR YERI BEDELI 30 BIN TL’DEN 34 BIN TL’YE YUKSELDI (FOTO: ZEKI GUNAL ISTANBUL DHA)

Mezar dolandırıcılarına kanmayın!

İnternetteki ilanlarda Zincirlikuyu’da 180 bin dubleks, Karacaahmet’te kapıya yakın 95 bin, Kozlu’da 400 bin liradan ilana konulan mezarlıklar kimliği belirsiz kişiler tarafından satışa çıkartılırken, İstanbul’un farklı noktalarındaki mezarlıkların fiyatının ise 2 milyona kadar çıktığı görüldü. Yetkililer ise net bir dille “Dolandırıcılara kanmayın” uyarısında bulunuyor.

İnternette satışa sunulan Zincirlikuyu’da bir kişilik mezar yerinin fiyatı 180 bin TL olurken 2 kişilik mezar yerinin bedeli ise 2 milyon TL. Eyüpsultan’da bulunan mezar yerlerinin fiyatı ise 300 bin ile 750 bin TL arasında değişiyor. Bu mezarları daire fiyatına ilanla satışa koyan satıcılar ile telefon üzerinden görüşme gerçekleştirdik. Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı’nda tek kişilik mezar yerini 180 bin TL’ye satışa sunan vatandaş, yerin aile mezarlığı olduğunu, ölüm durumunda bu alanın kullanılmayacağını belirterek, sattığını ifade etti. Tapunun devri konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağını sorduğumuzda ise kendilerinin Mezarlıklar Müdürlüğü’yle görüştüklerini, yetkililerin yerin satışının yapılamayacağını ancak İBB’ye hibe edilebileceğini söylediğini aktararak, dört kardeşin imzasıyla gayri resmi olarak mezar yerini bize satabileceğini söyledi. Fiyat noktasında da yardımcı olacaklarını belirterek, ödemenin kendilerine ilaç gibi geleceğini ifade etti.