DOLAR
32,2573
EURO
34,7560
ALTIN
2.407,10
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
24°C
Bursa
24°C
Açık
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Deniz Dalgıç projelerini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç Montania Hotel’de düzenlenen toplantıda projelerini açıkladı.

Deniz Dalgıç projelerini açıkladı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Proje tanıtım toplantısına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve Mudanyalı vatandaşlar katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan adayı Deniz Dalgıç, “Mudanya’yı değiştirmek, dönüştürmek ve geleceğe yeniden inşa etmek için buradayım.” dedi.

Dirençli ve Güvenli Mudanya

Mudanya’yı depreme ve her türlü afete karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli kılmak. Islah ve dönüşüm çalışmalarını insana, doğaya, tarihe ve kültüre saygı çerçevesinde yürütmek. Afet parkları oluşturacağız. Tarihi yapıları güçlendireceğiz. Afet Eğitim Merkezi ve Mobil Deprem İletişim Merkezi kuracağız.

Sağlam Altyapı Konforlu Ulaşım

Mudanya’da bütüncül, bilimsel, katılımcı bir planlama birimi oluşturacağız. Mevcut altyapı sorunlarını geçici değil uzun vadeli planlarla çözeceğiz. Yeni otopark alanları yapacağız. Toplu ulaşımı daha düzenli hale getireceğiz.  Yaya ve bisiklet ulaşım planını bir an önce hayata geçireceğiz. Bisiklet park alanları yapacağız. Sokak, meydan, park, bahçeler ve diğer kamusal alan aydınlatmalarını eksiksiz sağlayacağız.

Yeşil Belediyecilik

Mudanya İklim Değişikliği planını hayata geçireceğiz. Tüm sahil ve deniz suyu problemini çözeceğiz. Binalarda karbon ayak izi takibi ve azaltılmanı önceleyecek düşün emisyon alanları oluşturacağız. Elektrikli ulaşımı teşvik edeceğiz.
Gürültü ve görüntü kirliliğinin önüne geçeceğiz. Peyzaj düzenlemeleri yapacağız
Binalarda enerji verimliliği ve optimizasyonu ile tasarruf sağlayacağız.
Çevre okur-yazarlığı programları düzenleyeceğiz.

Üreticiye Tam Destek

Tarımsal Kalkınma Konseyi kuracağız.
Çevre dostu, kırsal ve eko-turizm uygulamalarını destekleyecek, pazarlarda yerli üreticiye öncelik ve avantaj sağlayacağız. Yerel üreticileri, çiftçileri, balıkçıları destekleyeceğiz. Her alanda tarımsal destekler sunacağız. Toprak analizlerini uzman kişilerle yapacağız.
Üreticilerin doğru ekim ve sulamayla daha verimli ve karlı üretim yapması için destekler sağlayacağız. Küçük üretici ve aile işletmelerininin güçlenmesi için kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz.
Akıllı ve teknolojik tarım uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Tüm köylere bir belediye personeli görevlendireceğiz.
Tarım Meslek Lisesi açılması için girişim göstereceğiz.

Turizmde Ortak Akıl

Turizm Platformu oluşturacağız. Mütareke Meydanı’nı açık hava müzesine dönüştüreceğiz. Gastronomi turizmiyle Mudanya’nın lezzetlerinin yerli üretice kazanç getirmesini sağlayacağız. Mudanya’nın değerlerini ortaya çıkaran müzeler kuracağız.

Kültür ve Sanat Kenti

Kültür varlıklarımızı kent hayatına kazandıracağız.Hafıza mekanı niteliğinde kent müzesi oluşturacağız.Hizmetlerimizi kentimizin çok kültürlü yapısını esas alarak sürdüreceğiz. İnanç, kimlik ve kültür çeşitliliğini bir zenginlik olarak değerlendireceğiz.Şehrin sokak, park ve meydanlarında ücretsiz etkinlikler yapacağız.Mudanya’yı önemli festival merkezlerinden biri haline getireceğiz.
Zengin mutfak kültürümüzün gün yüzüne çıkması için Gastronomi Merkezi kuracağız.

Ortak Yaşam Kenti

Kent Konseyi’ni etkin bir hale getirecek, Mahalle Konseyleri kurarak halkın yönetime katılımını sağlayacağız. Her işi ehline teslim edeceğiz. İhtiyacı olan vatandaşlarımızı belirleyip yardımlarla destekleyeceğiz. Dahanışmayı teşvik eden “Askıda” uygulamalarını yaşama geçireceğiz. Meslek edinme kursları açacağız. Sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi kuruyoruz.
Her türlü branşta yerel spor takımlarını güçlendireceğiz. İbadethanelerin bakımını ve temizliğini üstleneceğiz. Kadın istihdamının artması için kreş açacağız.
Mudanya “kadın markası” oluşturmak amacıyla bir Kadın Emeği Ofisi kuracağız.
Hiç bir çocuğun okula aç gitmemesi için “Okul Beslenme Desteği” uygulamasını yaşama geçireceğiz. Çocuklar ve gençler için yaz okulları açacağız. Gençlik Teknoloji Üssü’nü hayata geçireceğiz.
Engelli dostu kent olacağız. Engellilerin belediye hizmetlerine, kentin imkanlarına kolay etişebilmeleri için düzenlemeler yapacağız. Hasta, engelli ve yaşlılar için evde sağlık ve bakım hizmetlerini yaygınlaştıracağız. Öğretmenevi, Emeklievi gibi sosyal etkileşim alanları açacağız.