DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Deniz Dalgıç’tan Mumcu davası tepkisi: Faili meçhul kalmamalı

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993’te bombalı saldırıyla öldürülmesine ilişkin davanın duruşması, Ankara’da görüldü. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, aradan 33 yıl geçmesine rağmen yargı sürecinin tamamlanmamış olmasına dikkat çekerek, “Uğur Mumcu’nun adı, yarım kalan bir adalet duygusuyla anılmamalı” dedi.

Giriş: 09.02.2026 15:27
Paylaş
Deniz Dalgıç’tan Mumcu davası tepkisi: Faili meçhul kalmamalı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastına ilişkin dava, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Uğur Mumcu’nun yanı sıra Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok cinayetlerini de kapsayan ve kamuoyunda “Umut Davası” olarak bilinen dosyanın 14’üncü duruşması izleyici katılımıyla gerçekleşti.

Duruşmayı Mumcu ailesi, gazeteciler, Uğur Mumcu’nun kızı Özge Mumcu, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ile CHP milletvekilleri Utku Çakırözer, Aliye Timisi Ersever ve Asu Kaya izledi. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç da ilçe örgütü ve belediye meclis üyeleriyle birlikte duruşma salonunda yer aldı.

Dosya, çok sayıda siyasi cinayeti kapsayacak şekilde Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde başlamış, bu mahkemelerin kapatılmasının ardından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülmüştü. Firari sanık Oğuz Demir’e ilişkin dosya ise Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ayrı bir dosya kapsamında görülmeye devam ediyor.

Duruşma sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Deniz Dalgıç, adaletin gecikmesinin toplum vicdanında derin bir yara açtığını belirterek, “Uğur Mumcu, araştırmacı gazeteciliğin simge ismidir. Buna rağmen 33 yıldır faili meçhul bir cinayetle anılması kabul edilemez” dedi.

“Geç gelen adalet, adalet değildir” diyen Dalgıç, davanın kamuoyunda unutulmuş gibi ele alınmasına da tepki gösterdi. Faillerin hâlâ ortaya çıkarılamadığına dikkat çeken Dalgıç, davanın takipçisi olacaklarını vurgulayarak, “Uğur Mumcu’nun adı cinayetlerle değil; yazdıklarıyla, düşünceleriyle ve öğrettikleriyle anılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Haber Arama