DOLAR
32,2343
EURO
35,1126
ALTIN
2.523,12
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

DEVA Batman kadınlarla buluştu

DEVA Batman kadınlarla buluştu
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, ilk kadın buluşmasını gerçekleştirdi.

BATMAN (İGFA) – Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Batman İl Başkanlığı’nda düzenlenen kadın buluşmasına yüzlerce kadın ve parti mensubu katıldı. Programda konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Başkanlarımız Betül Kızılkan ve Hazal Akınbay öncülüğünde düzenlediğimiz programda, kadın haklarını, yaşam koşullarının iyileştirilmesini, kadınların artık şiddet ve cinayet kelimeleri ile bir araya gelmemesi için yapılması gerekenleri ele aldık. Kadınların iş gücüne katılım oranının 144 ülke arasında 128’nci sırada yer aldığı bir ülke nasıl gelişecek? Meclisin sadece yüzde 17’sinin kadın olduğu, 33 kentinde kadın milletvekili bulunmadığı bir ülke nasıl gelişecek” diye sordu.

Başkan Müjdeci, DEVA Partisi’nin kadının iş hayatına daha aktif katılımını sağlamak için çeşitli destek ve hibe programlarını hayata geçirmeyi, aile büyüklerinin bakımını üstlenmiş kadınları maddi yönden desteklemeyi, iş hayatında ayrımcılık, şiddet ve tacizi ortadan kaldıracak yasaları ve politikaları daha efektif şekilde uygulamayı, yasalarla kadın hak ve özgürlüğünü korumayı hedeflediğini belirtti.