DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
27°C
Bursa
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Dilan Polat tahliye ediliyor: Mahkeme tutuksuz yargılanmasına hükmetti

Dilan Polat tahliye ediliyor: Mahkeme tutuksuz yargılanmasına hükmetti
A+
A-

Kara para aklama suçlamasıyla cezaevinde bulunan Dilan Polat, mahkemenin kararının ardından tahliye edildi. Bu gelişme, sosyal medyada hızla yayılarak en çok konuşulan konular arasına girdi.

Dilan Polat, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlar sonucunda 1 Kasım 2023’te gözaltına alınmış ve 5 Kasım’da tutuklanmıştı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli, çeşitli suçlamalarla yargılanıyordu. Dilan Polat, 9 aydır cezaevindeydi ve uzun süredir tahliye talep ediyordu. Nihayetinde, mahkeme Polat’ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Engin Polat’ın annesi Şükran Polat, bu haberi sosyal medyada “Şükürler olsun” ifadeleriyle duyurdu. Bu paylaşım, Polat ailesinin mutluluğunu yansıtırken, Dilan Polat’ın tahliyesi sosyal medya kullanıcıları arasında geniş yankı buldu.

Aile Üyelerinin Paylaşımları
Dilan Polat’ın tahliye haberinin ardından aile üyeleri, sosyal medya üzerinden mutluluklarını paylaştı. Polat ailesinin gelini Hazal Erdoğan, Dilan Polat’ın tahliye olduğunu duyurarak sevincini dile getirdi. Görümce Kübra Mert de görüş sonrası hemen bir paylaşım yaparak mutluluğunu ifade etti. Bu paylaşımlar, Dilan Polat’ın tahliyesinin aile içinde yarattığı sevinci gözler önüne serdi.

Dilan Polat’ın İlk Duruşması
Dilan Polat, tahliye olduktan sonra ilk duruşmasını 4 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirecek. Tahliye evrakları cezaevine gönderilmiş durumda ve işlemler tamamlandığında Polat’ın resmi olarak serbest kalması bekleniyor.

İddianame ve Suçlamalar
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” gibi suçlamalarla yargılandığı belirtiliyor. İddianamede, yasa dışı yollardan elde edilen paraların “soğuk cüzdan yöntemi” ile aklandığı, gerçek ticari faaliyetler gibi gösterilmeye çalışıldığı ifade ediliyor.

Soruşturma kapsamında, 31 şirketin mülkiyetinin kamuya geçirilmesi talep ediliyor. Dilan ve Engin Polat’ın toplamda 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer şüpheliler için de çeşitli suçlardan hapis cezası öngörülüyor.