DOLAR
32,2673
EURO
34,7756
ALTIN
2.415,16
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

DOSABSİAD’lı 34 firma, Bursa’nın 250 büyük firması arasında yer aldı

DOSABSİAD’lı 34 firma, Bursa’nın 250 büyük firması arasında yer aldı
A+
A-

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) üyesi 34 firma, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 26’ncı kez düzenlediği Bursa 250 Büyük Firma Araştırması 2022’de yer aldı.

Araştırma sonuçlarına göre, DOSABSİAD üyesi 34 firmanın toplam cirosu 2021 yılında 120,8 milyar TL oldu. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 25,4 artış anlamına geliyor. Firmaların ihracatı ise 2021 yılında 31,4 milyar TL’ye ulaştı. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 44,3 artış anlamına geliyor.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, araştırma sonuçlarının bölgedeki firmaların zorlu koşullara rağmen gösterdiği üstün performansı gözler önüne serdiğini söyledi. Küresel daralma ve maliyet baskısı ile zorlu bir ekonomik süreçten geçildiğini dile getiren Başkan Çevikel, “Bu başarı, küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen Bursa’nın özellikle otomotiv sektörü başta olmak üzere ülke ekonomisindeki gücünü ve potansiyelini bir kez daha kanıtlıyor.” dedi.

İhracattaki güçlü büyüme ile bölgedeki firmaların direncinin arttığını da ifade eden Çevikel, “DOSABSİAD olarak, kent ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz. 2023’teki küresel belirsizliklere rağmen DOSAB’da faaliyet gösteren firmalarımız, güçlü duruşlarını bir kez daha göstermiştir. Sanayicimizin yanında olmaya devam ederken, ekonomik dalgalanmalara karşı çözüm odaklı çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu başarıya katkı sağlayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki süreçte daha güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.