DOLAR
32,3549
EURO
34,7957
ALTIN
2.394,30
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

DRONE İLE SİNEK AVI

DRONE İLE SİNEK AVI
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek, karasinek ve uçkunla mücadele çalışmalarında teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyor. Son olarak ekipman envanterine dahil edilen drone ile ulaşılması zor dereler ve sazlık alanlarda aralıksız ilaçlama yapılıyor.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken temiz hava, temiz su ve temiz toprak prensibi ile gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevreyi miras olarak bırakmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan halk sağlığını doğrudan ya da dolaylı etkileyen unsurlarla mücadele çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sinekle mücadele çalışmaları 17 ilçede Tarım Peyzaj A.Ş marifetiyle tek elden yürütülüyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, toplam 229 personel, 77 araç ve 234 ekipmanla devam ediyor.

DRONE İLE İLAÇLAMA

Mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmek için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Sağlık Bakanlığınca Türkiye’de ilk onaylanan drone ile ilaçlama hizmetini de sunmaya başladı. Suda amfibik araç, karada motorize ve yaya ekiplerle devam eden çalışmalar böylelikle artık havadan da drone ile sürdürülüyor. Özellikle ulaşılması zor dere yere yatakları ve sazlık alanlardaki üreme alanları da havadan yapılan ilaçlama ile baskı altında tutuluyor.