Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Düzce depremi sonrası ilk bilanço belli oldu

A+
A-

Düzce ilinin Gölyaka ilçesine ilçesinde saat 04.08 sıralarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli verilerine göre deprem derinliği 6.5 kilometre olarak belirlendi. İstanbul’da da hissedilen depremde vatandaşlar sokağa döküldü.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem İstanbul’dan hissedildi. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar sokaklara döküldü. Panik kapılan bazı vatandaşlar bavullarıyla sokağa inerken bazı vatandaşlar ise çocuklarıyla birlikte parklara sığındı.

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 04.08’de meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Sakarya’da da hissedildi.

Düzce’de bir yapıda hasar meydana geldi. Vatandaşların panik anları kameralara yansıdı.

Halk sokaklara döküldü. Tüm geceyi sokaklarda geçirenler, gün aydınlanınca kadar meydanlarda bekledi.

ANKARA VE İSTANBUL’DA HİSSEDİLDİ

Deprem Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedildi.

CNN TÜRK’e Düzce’den bağlanan Özel Çelik, “Olumsuz bir şeyle karşılaşmadım gözlemlerimde. Yaralanma ve yıkım benim olduğum yerde söz konusu değil. Ancak herkes dışarı çıktı. Bugünlük insanlar dışarıda sabahlamayı planlıyor.” ifadelerini kullandı.

SAKARYA’DA DA HİSSEDİLDİ

Sakarya’da da evlerinde depremi hisseden bazı vatandaşlar, korkuyla dışarıya çıktı. Sarsıntının ardından hemen dışarıya çıktığını anlatan vatandaş, “Birden sarsıntı başladı. İlk başlarda ne olduğunu anlayamadım. Ayağa kalktım, ayakta durmakta zorlandım. Işığı açtım. Avizenin sallandığını gördüm. Telaşa kapıldım, ne yapacağımı bilemedim o an. İlk yaptığımız elime telefonu alıp dışarıya çıkmak oldu. Allah korusun. Ben 1999 depremini yaşamadım. Hala ellerim ayaklarım titriyor” dedi.

22 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun” dedi.

BAKAN SOYLU: CAN KAYBI BİLGİSİ BULUNMAMAKTA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından yaptığı açıklamada, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

BAKAN KURUM: TÜM VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun” ifadelerini kullandı.

VALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli  “5.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadelerini kullandı.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Düzce’de meydana gelen depremin ardından Ankara’da herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce’ye geçmiş olsun. İlimizde birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Düzce’de meydana gelen depremin ardından Ankara’da herhangi bir bölgesinden kötü haber alınmadığını belirterek “İvedilikle sahadaki ekiplerimizden bilgi aldık. Çok şükür ki Ankara’nın herhangi bir bölgesinden kötü haber almadık. Düzce ve çevre illerdeki vatandaşlarımıza da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

İSTANBULLULAR DEPREMİN ARDINDAN SOKAĞA ÇIKTI

5.9 büyüklüğünde depremin ardından İstanbullular sokağa çıktı. Sarsıntıyı hisseden İstanbullular, korku içinde sokağa çıktı.

DÜZCE VALİSİ: ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR

Düzce Valisi Cevdet Atay, “Şu ana kadar ulaşan herhangi bir can kaybı söz konusu değil. İnşallah da böyle devam eder. Saha çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

BİLECİK VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Düzce’de yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin il genelinde hissedildiği söyledi. Kızılkaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Düzce Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve Bilecik’imizden de hissedilen. 5.9 şiddetindeki depremde ilimizde tespit edilen bir olumsuzluk yoktur. Ekiplerimiz milletimizin emrindedir. 112 Acil Çağrı Merkezinden bizlere ulaşabilirsiniz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü “Elektrikler kesik cep telefonu ile haberleşiyoruz. Şu anda bize gelen bir yıkım ya da ölüm haberi yok.” bilgisini paylaştı.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziyadin Çakır “Maalesef Düzce adından da belli olduğu gibi düz bir zeminde bulunuyor. Düzce zemini pek iyi değil ve böyle sarsıntılar oluyor. Ancak bu fay hattında bundan daha büyük bir deprem potansiyeli şu an yok. Çok düşük bir ihtimal. Eğer çatlak olan evler var ise bu evlerden uzak durulmasını tavsiye edebilirim. İstanbul depremini tetiklemez. İstanbul ile bir alakası yok. 6 üzerinde bir deprem üretecek bir fay potansiyel yok.” bilgisi verdi.

Sarsıntının ardından Düzce’de elektriklerin kesildiği ve internet erişiminde sorunlar yaşandığı aktarıldı.

SAKARYA’DA EĞİTİME ARA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Değerli Hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim -öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde bir (1) gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’DE EĞİTİME ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Atay, “Değerli hemşerilerimiz, ilimizde yaşanan deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında 23 Kasım 2022 tarihinde bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Hepimize çok geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

EGM’DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, Düzce’de meydana gelen depremin ardından muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerin alındığını açıkladı. EGM’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Düzce’de saat 04.08’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık” ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Gölyaka olan 5,9 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda hasar oluştu. Gaziantep Caddesi’nde bulunan ve kahvehane olarak kullanılan iş yeri de sarsıntıyla yıkıldı. Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

70’DEN FAZLA ARTÇI SARSINTI

Bakan Soylu deprem bölgesinde son durumu açıkladı. Bakan Soylu, “Az ve orta hasarlı binalarda durulmamalı, 70’in üzerinde artçı deprem meydana geldi” dedi.

VATANDAŞLAR DIŞARIDA SABAHLADI

Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amaçlı evlerine giremeyen vatandaşlara Türk Kızılay tarafından battaniye dağıtıldı ve sıcak yemek verildi. Deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar sonrası birçok Düzceli park ve bahçelerde sabahladı.

Saat 04.08’de, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sarsıntı Bolu, Sakarya ve Kocaeli olmak üzere birçok ilden de hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından çok sayıda vatandaş sokağa döküldü.

Muhtemel bir depreme karşı önlem alarak evlerine girmeyen vatandaşlar, park ve bahçelerde sabahladı. Türk Kızılay tarafından da vatandaşlara battaniye ve sıcak yemek yardımı yapıldı.

ETİKETLER: ,