Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Emeklilere bir ek zam daha

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 49,25’e yükseltildiğini açıkladı.

Emeklilere bir ek zam daha
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TRT Haber’de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam yapılacağını duyurdu.

Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ilave bir zam daha yapıyoruz. Böylece emeklilerimizin maaş artışını yüzde 49,25’e yükseltiyoruz.” dedi.

Işıkhan, “Emeklilerimizin refahını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize ek zam yapma kararı aldık. Bu kararla emeklilerimizin maaşlarına yüzde 49,25 zam yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Işıkhan’ın açıklamasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yeni zam oranlarıyla birlikte maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak etmeye başladı.

Emeklilere ek zam müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 zam yapılacağını duyurmuştu. Bu zamla birlikte emeklilerin maaş artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6’ya yükselmişti.

Bakan Işıkhan’ın bugünkü açıklamasıyla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir ek zam daha yapıldı. Bu ek zamla birlikte emeklilerin maaş artış oranı yüzde 49,25’e yükseldi.

Işıkhan: “Tüm emeklilerimiz aynı oranda artış alacak”

Bakan Işıkhan, açıklamasında ayrıca, “Tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm emeklilerimize Ocak 2024 itibariyle ilk 6 ay için emekli maaşlarında aynı oranda artış sağlıyoruz. Tüm emeklillerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.