DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Emine Yavuz Gözgeç: Kadınların önündeki engelleri biz kaldırdık

A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av. Emine Yavuz Gözgeç TBMM’de görüşülmekte olan TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin 16. Maddesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 88’inci yıl dönümünü anarak başlayan Vekil Gözgeç; “Birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. AK Parti’nin toplumun tüm kesimlerini kucaklayan özgürlük anlayışıyla başörtülü-açık ayrımı yapılmaksızın tüm kadınlara seçilme hakkının yolunu açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bugün hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan Bursa’nın İsmetiye köyünden Bakkal Mehmet’in başörtülü kızı olarak Gazi Mecliste görev yapmaktan onur duyuyorum. Ancak, bugünlere bedeller ödeyerek geldik. Başörtüsüne “bez parçası” denilmemiş gibi, “411 El Kaosa Kalktı” manşetleriyle Meclisin kararını koşa koşa Anayasa Mahkemesine götürmemiş gibi, başörtüsü zulmüne Sayın Cumhurbaşkanımız son vermemiş gibi, ortada sorun kalmamışken bir sabah kalkıp başörtüsü kanun teklifi vermek tam anlamıyla siyasi bir istismar, “mış” gibi bir siyaset örneğidir. Bizler yaşatılan zulümleri, ikna odalarını unutmadık. Yasaklar yaşanırken, kimin nerede durduğunu da unutmadık.” dedi.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜYLE MÜCADELE

Yasakçı zihniyete karşı kadınların önündeki engellerin bir bir kaldırıldığını belirten Gözgeç; “Biz, tek bir kadının, tek bir erkeğin, tek bir çocuğun dahi burnunun kanamaması için “ama”sız, “fakat”sız şiddetin her türlüsüyle mücadelede hep kararlı olduk. Çocuk istismarına yönelik en ağır cezaları biz getirdik. Çocuk istismarını lanetliyoruz, buna hiçbir kadının, hiçbir annenin sessiz kalması zaten mümkün değildir ve bu konuda kararlıyız, bizim kararlılığımız açıkça ortada ama şunu da söylemek istiyorum ki, diğer yandan, kız çocuklarını dağa kaçıran terör örgütlerine ,bir tek söz söyleyemeyenlerin samimiyetsizliği de açıkça ortadadır. Zorla dağa kaçırılan kız çocuğu anlatıyor “20-21 yaşıma geldiğimde utanıyordum yaşadıklarımdan. 20’sine varmadan yitirdiklerim o kadar çoktu ki ancak şimdi dönüp baktığımda henüz çocuk olduğumu görüyorum.” diyor. Tunceli Ovacık’ta PKK tarafından katledilen Ayaz daha 8 yaşındaydı, Nupelda 4 yaşında bir kız çocuğu… Ama maalesef görüyoruz ki kadın katili, çocuk katili, insanlık katili PKK’ya bu Meclisin kürsüsünden “PKK terör örgütüdür.” deme cesareti maalesef gösterilemiyor. Şehit Aybüke Öğretmen şehit olmadan önce söylediği türküde diyor ya “Beni öldürende yoktur din iman.” Gerçekten yok.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasına devam eden Gözgeç; “Bütçe görüşmelerinde maalesef talihsiz sözler sarf edildi. Millet iradesinin temsil edildiği Gazi Meclise “Bırakın bu Gazi Meclis ayaklarını” diyenlere inanıyorum ki bu millet, bütçe yapma fırsatı  vermeyecektir. “Bakmayın bu vatan, millet Sakarya nidalarına” sözlerini de üzülerek işittik ama sonra Sakarya Meydan Muharebesi’nin Sakarya’da yapıldığını zanneden konuşmalar geldi aklıma. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında, bağımsızlık mücadelesi verilen Sakarya Meydan Muharebesi’nde vatan için canlarını veren şehitlerimizi anarak “Vatan, millet, Sakarya” demeye devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Gözgeç konuşmasını şu cümlelerle tamamladı; “Bizim hikâyemiz bir Diriliş Hikâyesidir; bu hikâyenin kahramanı da “İman varsa imkân vardır.” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, asil milletimizdir. Ayasofya’nın dirilişiyle Müslümanlar ve tüm insanlık olarak dünyaya yeni sözler söylemeye “Daha Adil Bir Dünya Mümkün.” demeye devam edeceğiz. Kadın-erkek omuz omuza, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz diyor, saygılarımı sunuyorum.”