DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
30°C
Bursa
30°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
32°C

Engelliler Haftası Nilüfer’de dolu dolu geçti

Toplum içindeki dezavantajlı gruplarla ilgili birçok proje ortaya koyan Nilüfer Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası olan 10-16 Mayıs tarihleri arasında sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanında birçok farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Engelliler Haftası Nilüfer’de dolu dolu geçti
A+
A-

Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, onların sosyal yaşamın içinde var olması için bakış açısı geliştirmek için farkındalık oluşturan çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, 10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası boyunca da bir dizi etkinlik düzenledi. Bu konuda hassasiyet geliştirmeyi hedefleyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir de düzenlenen programlara katılarak, desteklerini gösterdi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün hafta boyunca düzenlediği sportif faaliyetler, dans ve müzik gösterileri, atölye çalışmaları, zeka oyunları, nefes egzersizi gibi faaliyetler geniş katılımla gerçekleşti. Engelli bireyler, bir hafta boyunca süren bireysel ve toplu çalışmalarda, yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Seminer ve engelsiz sinema gibi etkinliklerde de, toplumun çeşitli kesimlerinde farkındalık çalışmaları yapıldı. Ortaya konan çalışmalara katılanlar, hayatın içinde duyarlılık sağlanması durumunda, toplumun tüm kesimlerinin mutlu olabileceğini gördü.