DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Engelsiz Osmangazi için müzik ve sanat şöleni

Engelsiz Osmangazi için müzik ve sanat şöleni
A+
A-

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinliğinde, engelli vatandaşlar müzik ve sanat performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

Demirtaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Osmangazi Belediyesi OBAM Engelli Gündüz Bakım Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler, öğretmenlerinin verdiği özel eğitimlerle hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Etkinliğin ilk bölümünde, engelli öğrencilerin yaptıkları el sanatları eserleri sergilendi. Birbirinden güzel sanat eserleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Daha sonra ise engelli öğrenciler hazırladıkları oyunları sergiledi. Kına gecesi oyunu, engellilerden oluşan koronun şarkıları ve roman havası eşliğinde oynanan oyunlar, izleyenleri mest etti. Engelli öğrencilerin piyano konseri ise izleyenleri hayran bıraktı.

Engelli vatandaşların aylar süren çalışmalarının sonucu sergilediği gösteriler, izleyenler tarafından büyük beğeni aldı. Düzenlenen etkinliğe Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sevcan Yaman, engelliler ve aileleri katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, yaptığı konuşmada, “Engelsiz Osmangazi için buluştuk. Bize engel yok, engelsiz bir Türkiye ve Osmangazi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. OBAM Engelli Gündüz Bakım Merkezi’nde Osmangazi Belediyesi’nin tüm Türkiye’ye emsal olacak bir hizmeti var. 78 aileye hizmet veriyor ve her gün 20 tane misafirimiz oradan faydalanıyor. Burada sergilenen güzel performans ve eserler merkezimizdeki öğretmelerimiz tarafından engelli kardeşlerimize öğretiliyor. Birlik içinde bir toplum böyle oluyor. Osmangazi Belediyesi’nin amacı gönül belediyeciliği, yeter ki gönüller bir olsun” dedi.

Engelli vatandaşlar yaptıkları gösterilerin ardından hatıra fotoğrafı çektirerek gösterilerini sonlandırdı.