DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Eurovision yarışmasında yeni oylama sistemi

Eurovision yarışmasında yeni oylama sistemi
A+
A-

Avrupa Yayın Birliği (EBU), Eurovision Şarkı Yarışması’nın oylama sisteminde şaşırtıcı bir değişikliğe gideceğini açıkladı ve yalnızca yarışmaya katılan ülkelerin değil, bütün dünyayı oy vermeye davet etti.

2023 yılından itibaren düzenlenecek olan yarışmalarda, yarı finale kalacak olan yarışmacılar yalnızca katılımcı ülkelerin değil, bütün dünyanın oy vereceği bir sistemle belirlenecek. Finalde ise kazananın belirlenmesinde profesyonel jüri görev yapmaya devam edecek. EBU, bu yeni sistemle yarışmaya olan küresel ilgiyi dikkate almayı ve yarışmayı güncel tutmayı amaçlıyor.

Yarışmanın düzenleyicisi EBU, sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımlayarak değişiklikleri kamuoyuna şu sıralama ile duyurdu:

  • İzleyicilerin gücü: Yarı finale kalacak ülkeleri yalnızca izleyiciler belirleyecek
  • Jüriler hala finalde oy kullanacak: Jüri oyları küresel izleyiciden gelen oylarla birlikte yarışma sonucunu belirleyecek
  • Dünyaya açılma: Yarışmaya katılmayan ülkelerdeki izleyiciler de çevrimiçi oy kullanabilecek

“Dünyanın geri kalanını da” ilk defa oy vermeye davet eden açıklamada oylamanın çevrimiçi platformlar üzerinden yapılacağı ve bu oyların yarı finale kadar yapılacak üç canlı şovda da katılımcı ülkelerle eşit ağırlığa sahip olacağı belirtildi. 67 yıllık tarihi boyunca güncel ve heyecan verici kalmak adına sürekli olarak evrimleştiğini belirten  Eurovision Şarkı Yarışması’nın Eurovision Şarkı Yarışması İcra Denetmeni Martin Österdahl, “Bu değişiklikler dünyanın en büyük müzik etkinliğinde gücü izleyiciye vererek şovun geniş popülerliğini dikkate alıyor” değerlendirmesinde bulundu. 

2023 Eurovision Şarkı Yarışması nerede yapılıyor?

Bu yıl düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın birincisi Ukrayna oldu, ancak EBU, Ukrayna’nın Rusya ile savaşta olması sebebiyle şarkı yarışmasına ev sahipliği yapmasının güvenlik açısından uygun olmadığına karar verdi. Bunun üzerine organizasyonu üstlenmek için yarışmanın ikincisi İngiltere kolları sıvadı. 2023 Eurovision Şarkı Yarışması İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenecek.

ETİKETLER: