DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
10°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
11°C

Gayrimenkulde kadın liderler ‘Nerede Kalmıştık?’ dedi

A+
A-

Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu; son dönem çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere; Galataport İstanbul ev sahipliğinde “Nerede Kalmıştık” konseptli bir etkinlik düzenledi. Kadın Liderler, katılımcılara pandemi sonrası geliştirdikleri yeni proje gruplarını da tanıttı. Etkinliğin özel konuşmacısı ise; Zack AI ile MKS Devo Kimya Yönetim Kurulu Üyesi, Chado Tea ve Happy Education Academy’nin Kurucusu Tunç Berkman oldu.

Gayrimenkul sektöründeki kadın istihdamını ve kadın yönetici sayısını; sektördeki kadınların varlığını ve etkinliğini artırmak üzere 6 yıldır faaliyet gösteren; Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu, pandemi nedeniyle ara verdiği ‘yüz yüze’ buluşmalarına geçtiğimiz günlerde ‘Nerede Kalmıştık’ başlığıyla düzenlediği etkinlikle yeniden start verdi. GKL Başkanı Didem Hiçyorulmazlar, İstanbul’un en gözde destinasyon projesi Galataport İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşen “Nerede Kalmıştık” buluşmasının açılış konuşmasını yaptı. Pandemi sürecinde sosyal medya üzerinden düzenledikleri etkinliklerle çalışmalarını devam ettirdiklerini vurgulayan Hiçyorulmazlar, şöyle devam etti: “Gayrimenkulde Kadın Liderler olarak, sektördeki kadının gücünü, donanımını ve başta yönetim kurulu olmak üzere üst kademelerdeki sayısını arttırma hedefimize doğru ilerlemeye devam ettik. Attığımız önemli adımlardan biri sektördeki kadınlarımıza değişen, gelişen ihtiyaçları konusunda destek vermek adına Dijital Dönüşüm Proje Grubumuzu kurmak oldu.”.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM TÜM SEKTÖRLERİ AYNI ANDA ETKİSİ ALTINA ALDI

GKL’nin yeni proje grubunun hikayesini aktaran Dijital Dönüşüm Proje Grubu Başkanı İrem Yücel Kaymak, “Tüm sektörleri aynı anda etkisi altına alan dijital dönüşümün, son dönemde özellikle pandemi ile birlikte büyük bir ivme yakaladığı gerçeği ile biz de GKL özelinde bir proje kolu olarak ‘dijitalleşmeyi’ ele almak istedik. Kadının kendisine, iş hayatına, iş arkadaşlarına ve çalışmakta olduğu şirketine liderlik etmesi ve iş/yaşam dengesini sağlaması adına Gayrimenkulde Kadın Liderliği ile kadınlarımızın dijital dönüşüme hazırlanmasına destek verecek böylesi bir oluşumu hayata geçirmekten dolayı çok gururluyuz” dedi.

SEKTÖRDE GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYEN KADIN ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE YİRMİ

Platformun hayata geçirdiği bir diğer yeni proje grubu da ‘Sürdürülebilir Girişimcilik Proje Grubu’ oldu. GKL platformu olarak kadın profesyonellerin ihtiyaç duydukları her alanda yanlarında olmayı misyon edindiklerini belirterek konuşmasına başlayan Sürdürülebilir Girişimcilik Proje Grubu Başkanı Eser Güven Özbay, proje grubunun çalışmaları ve amacı hakkında şunları söyledi: “KAGİDER’in yaptığı araştırmalara göre; 2002 yılında kadın girişimci oranı %4’ken, bu rakam 2019’da %8.8’e çıktı. Bu da bize kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve desteklenmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İşte biz de misyonu kadına katma değer yaratmak olan bir platform olarak bu rakamların peşine düşerek araştırma yaptık. Bugüne kadar yaptığımız kamuoyu araştırmaları sektörde girişimci olmak isteyen kadın çalışanların yüzde yirmi gibi çok yüksek bir orana sahip olduğunu gördük. Bu da bize Kadın Girişimciliği Proje Grubu’nu oluşturmanın ne kadar önemli, anlamlı ve değerli olduğunu gösterdi. Proje grubumuzun amacı; kadınların girişimci yanlarını keşfetmelerini, açığa çıkartmalarını sağlamak, onları bu alanda doğru etkinliklere buluşturmak olacak. Böylece bireysel ve kurumsal anlamda girişimcilik kültürünün de temellerini atıp, var olanları da GKL olarak güçlendirmiş olacağız. ” Etkinlikte bilgi veren GKL Mentorluk Proje Grubu Başkanı Canan Çakar da konuşmasında; GKL’nın kurulduğu tarihten bu yana en yoğun çalışan ekiplerden biri olduklarına dikkat çekerek, 2022 yılında 6. Mentorluk Programlarını hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

TUNÇ BERKMAN: “GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA EN ÖNEMLİ AYRINTI, MERAKLI OLMAKTA SAKLI”

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun ‘Nerede Kalmıştık’ etkinliğinin özel konuşmacısı Tunç Berkman katılımcılara; ‘dijital pazarlama, sürdürebilir girişimcilik ve dijital dönüşüm’ başlıklarındaki sektör deneyimlerini aktardı. Dijitalleşen dünya, dijitalleşen pazarlama stratejileri ve iletişim taktiklerine dair başından geçen olaylara dair anekdotlar aktaran, MKS Devo Kimya Yönetim Kurulu Üyesi, Chado Tea ve Happy Education Academy’nin Kurucusu Tunç Berkman, girişimcilikte zamanlama kavramının çok önemli olduğuna dikkat çekti ve şunları aktardı: “İyi bir teknoloji düşleyebilirsiniz, iyi bir iş modeli de düşünebilirsiniz, doğru bir iş de yapabilirsiniz; hatta zamanın ötesinde bir iş modeli de geliştirebilirsiniz. Ama tüm bunların örtüştüğü başarıyı getiren yegane şey, zamanlamadır. O yüzden girişimcilikte, zamanlama çok önemlidir. Girişimcilik konusunda başarılı olmak için, sonuç almak için gerekli ve şart olan bir diğer konu da meraklı olmakta saklıdır. ‘Nasıl bir şeyi daha farklı yapabilirim’ diye düşünmek, sorgulamak… İşin sırrı bu sorularda yatıyor.”

İNSANOĞLUNUN ONAYLANMA HİSSİ, DİJİTAL PLATFORMLARDA YÖNLENDİRİLİYOR…

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin yaygınlaşması ile birlikte insanların ihtiyaçlarını tatmin için daha fazla ürüne ve hizmete daha kolay erişmek ve daha hızlı sahip olmayı beklediklerine vurgu yapan Tunç Berkman; dijital dönüşümün teknoloji işi olmadığını, strateji ve süreç yönetimi konusu olduğuna belirtti. Berkman dijital platformların insanoğluyla olan iletişimsel döngüsünü ve sürecin nasıl işlediği şu sözlerle aktardı: “İnsanların onaylanmaya, tatmin edilmeye yönelik binlerce yıl ötesine dayanan bir beğenilme arzusu var. Sosyal medya da aslında bunun için var. Birisi bizi beğendiği zaman kendimizi tatmin edilmiş gibi hissediyoruz, günümüzde ‘ like alma’ diye bir tabir oldu. İnsanın temelinde aidiyet ve bütün hissetme ihtiyacı var. İşte bizlerin de yaptığı bunları dijital platformlara yönlendirmek.”.

TEKNOLOJİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN BİR AMAÇ DEĞİL SADECE ÇOK ÖNEMLİ BİR ARAÇ

Aidiyetin yanı sıra; marka bağlılığı ve müşteri memnuniyetinin marka değerini oluşturan en önemli kriterler olduğuna dikkat çeken Tunç Berkman, bu anlamda dijital dönüşümde en önemli başarı faktörünün marka değeri ile şirket değerini artırmaya yönelik alanları geliştirmek olacağını katılımcılarla paylaştı. Teknolojinin dijital dönüşüm için bir amaç değil sadece çok önemli bir araç olduğunu da vurgulayan Berkman konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Farklı ve özgür düşünebilmek için rutinleri kırmamız gerek. Hatta biraz da acı çekmek bile gerekir. Unutmayalım ki, biraz acı çekmeden bir şeylere katlanmadan başarı olmaz. Rutini kırmak, insanı düşünmeye çabalamaya yöneltir. İnsanın enerjisini arttırır o yüzden rutini kırın, günlük yaşantıda kırın, iş hayatında de kırın, farklı anlarda farklı şeyler yapın, beyninizi ve bedeninizi şaşırtıp, ekstra çalıştırmaya itin.”.

Etkinliğin sonunda tekrar söz alan GKL Başkanı Didem Hiçyorulmazlar, GKL Gelişim ve Kariyer Atölyeleri’nin çok önemsedikleri ve hazırlıkları devam eden bir başka önemli çalışma olduğuna değindi. Atölye çalışmalarının GKL Kurucu Onur Başkanı Av. Pınar Ersin tarafından yürütüleceğini ifade eden Hiçyorulmazlar, çalışma kapsamında GKL Proje Grubu Başkanları başta olmak üzere, GKL Gönüllüsü kanaat önderlerinin GKL takipçileri ile bir araya gelerek yüz yüze bilgi/tecrübe aktarımı paylaşımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasının son bölümünde başta etkinliğe ev sahipliği yapan Galataport İstanbul’a olmak üzere GKL Proje Grubu Başkanklarına teşekkür eden GKL Başkanı Didem Hiçyorulmazlar,: “GKL olarak en başından bu yana sektör çalışanı kadınlarımızın durumunu, ihtiyaçlarını belirlemek üzere araştırmalar yaptık. Bu vesile ile Araştırma ve Bilgi Yönetimi Proje Grubu Başkanı Elvan Oktar’a GKL adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Öte yandan bir süredir çalışmalarına ara verdiğimiz İnşaatta Kadın Proje Grubumuzu canlandırmaya karar verdik. İnşaatta Kadın Proje Grubumuzun Başkanlığını Onuncu Köy Mimarı Nurcan Soydan’a emanet ettik. GKL’ye katıldığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Eğitim, 2022 yılında GKL çalışmalarının odağında yer aldı. 10 ayda 11 gönüllü eğitmenimizin desteğiyle düzenlediğimiz etkinliklere 350 sektör çalışanı kadınımız katıldı. Eğitim Proje Grubu Başkanımız Fatma Çelenk’e teşekkür ediyoruz. Ve son olarak, Toplantımız vesilesi ile GKL’nin kuruluşundan bu yana çalışmalarımızı basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmamızı ve Platform olarak bilinirliliğimizi sağlayan daimi destekçimiz ADA PR Genel Müdürü Nil Yıldızalp’a çok teşekkür ediyorum. Nil Yıldızalp, İletişim&Organizasyon Proje Grubu Başkanımız olarak tüm çalışmalarımızda ve etkinliklerimizde strateji ve hedeflerimizi belirlemede desteklerini bizden hiç esirgemedi. “. dedi. Hiçyorulmazlar, GKL’nin önümüzdeki dönemde de gayrimenkul sektöründeki kadınlarının yönetim kademesindeki varlık ve güçlerini arttırmaya yönelik faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

ETİKETLER: