DOLAR 42,4433 EURO 49,3649 STERLİN 56,4180 GRAM ALTIN 5.663,63 BIST 100 10.914,65 BITCOIN $90.956
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo Arama

HABERLER

Girişimciliğin sırları gençlere anlatıldı

Osmangazi Belediyesi, gençleri girişimciliğe özendirmek amacıyla hayata geçirdiği söyleşi serileriyle, küresel arenada başarıya ulaşmış girişimcileri gençlerle bir araya getiriyor.

Giriş: 27.08.2025 14:24
Paylaş
Girişimciliğin sırları gençlere anlatıldı
Gelecek nesillerin iş yaşamında başarılı bireyler olmalarını desteklemek amacıyla çeşitli projeler yürüten Osmangazi Belediyesi, "Girişimci Kafası" söyleşileriyle dikkat çekiyor. Bu söyleşilerde, iş hayatına sıfırdan başlayarak önemli başarılara imza atmış girişimciler, gençlerle buluşarak deneyimlerini paylaşıyor. Başarılı girişimciler, elde ettikleri tecrübeleri ve başarıya ulaşmanın sırlarını gençlere aktarıyor. Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Girişimcilik Merkezi'nde düzenlenen son etkinlikte, Elektroteks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, gençlerle bir araya geldi. Güler, şirketini sıfırdan kurarak dünya genelinde entegre yatak tesislerinin %60'ından fazlasını üreten bir konuma getirme sürecini ve iş hayatındaki deneyimlerini gençlerle paylaştı.

"Gençlerimiz Dünya Markaları Yaratarak Uluslararası Arenada Söz Sahibi Olabilirler"

1989 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye geldiğini belirten Osman Güler, "Türkiye'ye geldikten kısa bir süre sonra bir şirketin elektronik bölümünde çalışmaya başladım ve 1990 yılında kendi şirketim olan Güler Elektriği kurdum. 1995 yılında ise Elektroteks firmasını hayata geçirdim. Şu anda yatak üreticilerine yatak üretim tesisleri kuruyoruz ve bu alanda dünya lideriyiz. Ayrıca, yatak sektörüne paralel olarak sünger üreticilerine de komple üretim tesisleri kuruyoruz ve bu alanda da kısa sürede önemli bir yol katettik. Bugün, genç kardeşlerimizle hayat tecrübelerimizi paylaşacağız. Birçok gencimiz, hayatta bir şeyleri başarmanın çok zor olduğunu düşünüyor. Ancak ben, yeterince çaba gösterip hedeflerine sıkıca bağlandıklarında çok iyi yerlere gelebileceklerine inanıyorum. Dünya markaları yaratarak uluslararası arenada söz sahibi olabilirler. Bugün bu düşüncelerimi genç kardeşlerimizle paylaştım," dedi.

Söyleşiye katılan gençler, bu tür etkinlikler sayesinde iş hayatında başarılı olmuş girişimcilerden yeni bilgiler edinme fırsatı bulduklarını ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkürlerini sundular.

Yorumlar

Haber Arama