DOLAR
32,1987
EURO
35,0009
ALTIN
2.517,31
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Parçalı Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı Tanıtım Lansmanı Yapıldı

Türkiye’nin ilk OSB’si olan, çevreye duyarlı projeler ve sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında “Yeşil OSB” olmaya hazırlanan Bursa OSB ile BOSİAD, dünya çapında ünlü bisiklet yarışı Granfondo’yu Bursa’ya getiriyor. Idea Factory Organizasyonu ile 26 Mayıs 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Granfondo Bursa bisiklet yarışının basın lansmanı, Bursa OSB Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Granfondo Bursa Bisiklet Yarışı Tanıtım Lansmanı Yapıldı
A+
A-

Lansman toplantısına katılanlar arasında; Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Makineci, BOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Burkay, BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sühendam Urbay, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Osman Yıldırım, Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Baran Güneş, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hülya Akgül, Nilüfer Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Servet Set, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Müdürü Osman Tatlıcılar yer aldı.

Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, “Bu etkinlik sayesinde Bursa’mızın tüm güzelliklerini keşfetme imkanı bulmanın yanı sıra Milli Mücadelemizin sembolü olan Mudanya Mütakeresi’ne ithafen bu kadim ilçeyi de bisikletle geçerek bağımsızlığımızın anlam ve önemine de vurgu yapacağız” dedi.

Yarış dolayısıyla bazı yolların trafiğe mecburen kapalı olacağına dikkat çeken Vali Yardımcısı Cevheroğlu, “Maalesef yapılan organizasyonda ‘her seçiş bir vazgeçiştir’ diye belirli alanları trafiğe kapatmak zorunda kalıyoruz. Sporcu güvenliği için bunu yapmalıyız. Bizim burada amacımız hem spor hem de tanıtım. Halkın spor ve sporcuyu desteklediğimizi bilmeleri lazım. Basın mensuplarımızdan da etkinlik konusunda gerekli duyuruları yapıp trafik konusunda halkımızın bize yardımcı olmaları konusunda destek vermelerini rica ediyoruz. Bütün sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

YEŞİL BURSA YEŞİL KALMALI

Etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Bursa OSB ve BOSİAD adına söz alan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan ise şunları söyledi:

“Bizim amacımız Yeşil Bursa’nın hep yeşil kalması. Bursa OSB çevreyi korumak için kurulmuş bir sanayi bölgesi. Bunu da her fırsatta öne çıkarmaya çalışıyor ve tüm kente yayılması adına da Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması gibi önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bugün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz Granfondo Bursa da bizim çevreci ruhumuza birebir uyan bir etkinlik. İnsanlar havasının ve suyunun temiz olduğu bir ortamda spor yapmak istiyor. Bu etkinlikleri ne kadar çok desteklersek bu olanakların kamu nezdinde insanların daha fazla sorgulaması ve talep etmesini sağlayacağız. Türkiye’nin ilk OSB’si olarak, çevreye duyarlı projeler ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz kapsamında dünya çapında ünlü bisiklet yarışı Granfondo Bursa’nın da amacına ulaşması diliyoruz.”

Toplantıda Velo Bursa Bisiklet Takımı da, Bursa Valisi Halil Serdar Cevheroğlu’na ilk defa görücüye çıkan yeni sezon takım formasını hediye etti. Organizasyon sırasında ayrıca bisiklet sporunun özendirilmesine katkı sağlamak amacıyla şehit ailelerinin çocuklarına verilmek üzere hediye bisikletler de yetkililere teslim edildi.

26 MAYIS’TA BURSA OSB’DEN START ALACAK

Öte yandan 26 Mayıs’ta Bursa OSB’den start alacak Granfondo Bursa, sırasıyla Hasköy, Çekrice, Dereköy, Mirzaoba, Kaymakoba mahallelerinden geçerek antik bir kasaba olan Tirilye’ye uzanacak. Yarış, Tirilye’den Mudanya’ya kadar devam edecek, sonrasında Göynüklü ve Nilüferköy’den geçerek Bursa OSB yerleşkesinde sona erecek. Organizasyon, Milli Mücadelemizin sembolü olan, Kurtuluş Savaşı’nı bitiren Mudanya Mütarekesi’ne ithafen bu kadim ilçeyi de bisikletle geçerek, bağımsızlığımızın anlam ve önemine de vurgu yapacak.

09.00-13.00 saatleri arasında kademeli olarak kapatılacak olan güzergahlar, www.granfondobursa.com adresinden takip edebilecek.