DOLAR
32,3660
EURO
34,8027
ALTIN
2.399,58
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Gülbahçe Beyaze Çalışkan Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Gülbahçe Beyaze Çalışkan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı törenle gerçekleşti. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe katıldı.

Gülbahçe Beyaze Çalışkan Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
A+
A-

SUDE FİLİZ / TAHA TÜTÜNCÜ

Mahalle sakinleri tarafından heyecanla beklenen Gülbahçe Beyaze Çalışkan Aile Sağlık Merkezi hizmete açıldı. Yoğun katılıma ev sahipliği yapan tören minik dansçıların folklör gösterisiyle başladı.


Merkezin yapımına destek veren Çalışkan ailesinin oğlu Cengiz Çalışkan da törende bir konuşma yaptı. Çalışkan, “Geçtiğimiz yıl hep birlikte temellerini attığımız ve bugün açılışını yaptığımız aile sağlığı merkezimize hoş geldiniz. Sağlık merkezimizin adını taşıyan değerli annem Beyaze Çalışkan sayesinde, Gülbahçe sakinlerine ve Bursa’ya büyük bir mutluluk ve gurur içinde hizmete sunuyoruz.” dedi.

Açılışta konuşan Recep Altepe, “Gerçekten, miting havasında bir açılış, çok güzel bir etkinlik. Burada seçim dönemine dair güzel sesler ve mesajlar alıyoruz. 31 Mart’ta tekrar Alinur Başkan ve Mustafa Dündar’ın tekrar başkanlığını duyduğumuz için hayırlı olsun diyoruz. Tebrik ediyoruz ve bu güzelliklerin devamını dilerim. Yüzünüz hep gülsün, en kötü günümüz de böyle olsun. Uzun zamandır beklediğimiz açılış nihayet gerçekleştiği için emeği geçen herkese, başta Büyükşehir Belediyemizden, kurumlarımızdan, Osmangazi Belediyemizden katkı sağlayan herkesten tekrar teşekkür ediyoruz. ” İfadelerini kullandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açılış konuşmasında, “Bu akşam, hayırlı bir günde ve hayırlı bir saatte, bir açılış için bir araya geldik. Bu önemli etkinliğe katılan herkese hoş geldiniz diyorum. Belediye olarak mahallelerimizde, merkezde ve ihtiyaç duyulan her alanda halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerde hayırseverlerin de destekleri büyük önem taşıyor. Davut Bey ve Çalışkan ailesi, mahalleden çıkarak başarı elde etmiş ve elde ettikleri başarıyı şehirlerine ve insanlarına geri kazandırmış değerli insanlardır. Sağlığa ve eğitime yaptıkları yatırımlarla mahallelerine değer katmışlardır. Yaptıkları okullarda eğitim gören çocuklarımız, bu anlamda bir katkı sağlamaktadır. Bu ailelere ve buna benzer destekler sunan herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kıymetli kardeşlerim, bilindiği üzere Yıldırım Beyazıt Han tarafından 1297’de yaptırılan Yıldırım Şifahanesi, Osmanlı Devleti’nin ilk hastanesi olarak kabul edilir ve bugün dahi şifa dağıtmaya devam etmektedir. Bursa, doğal ortamı ve termal sularıyla zaten şifa dağıtan bir şehir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel eser de bu geleneksel şifa kültürümüzü sürdürüyor. Göreve geldiğim ilk günden itibaren mahalle sakinlerimizden gelen talepler üzerine bu projeye odaklandık. Kamulaştırma sürecinde yaşanan gecikmelere rağmen, güzel bir eser ortaya çıktı. Davut abi, burada oynayan çocukları görmek beni çok mutlu etti. Kendisi daha önce hayırlı bir okul yapmış bir büyüğümüzdür. Hayırseverliği ve başarıları için kendisine teşekkür ederim. Davut abi, beşer başarabilen ve cömertlikte öncü olan hayırseverlerden biridir. Kendisini çok seviyorum, ziyaretlerimiz devam edecek.

840 metrekarelik inşaat alanına sahip Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık Hizmet İstasyonu, hastanelere gitmeden önce ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla tasarlandı. Temennimiz ki kimse hastalanmasın ve bu merkez kullanılmasın. Ancak insanlık var oldukça belirli kazalar, hastalıklar ve sorunlar olmaktadır. Bu nedenle bu merkez, tecrübeli hekimler ve ilgili personel aracılığıyla bu ihtiyaçları karşılayacak. 640 metrekarelik alanında 7 doktor muayene odası, 1 engelli odası, 2 gebe izleme odası, 2 aşılama odası, iki acil odası, 1 emzirme odası, 1 laboratuvar ve kan alma odası ile donatılmış tam teşekküllü bir sağlık merkezi sunmaktadır. 200 metrekarelik acil sağlık hizmet istasyonunda ise personel dinlenme odaları, depo, ortak alan, ambulans ve park alanı bulunmaktadır.

Bu vesileyle Sayın Davut Çalışkan’a ve Cengiz Bey’e teşekkür ederim. Davut abi, bu merkezi hanımına ithaf etti ve bu güzel jest için özel bir alkış talep ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 18 milyon tutarında bir harcama yapılmıştır ve bu harcama helali hoş olsun. Ayrıca, yakındaki yerle alakalı olan bir park inşaatının 10 gün içinde başlayacak ve 10 gün sonra diğer imarlı kısım ile ilgili çalışmalara geçilecek. Rabbim, böyle güzel açılışlarda bir araya gelmeyi daim kılsın.

Projeye katkıda bulunan herkese teşekkür eder, bu hizmetlerin mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim. Sizlere saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala selamlama konuşmasında, ” Değerli kardeşlerim, öncelikle bu güzel eser mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir eserin açılışı için bir aradayız. Değerli kardeşlerim biz de hizmet bir markadır. Bakın şu anda bir eserin açılışını yaparken öbür eserimizin müjdesini aynı cümle içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımız verdi. Ama bu eserin meydana gelmesinde de hem devlet hem özel sektör hem millet hem iş adamları hem belediye başkanı iş birliğinin en güzel eseridir. Değerli kardeşlerim Hem büyükşehir belediye başkanımızı, hem önceki dönem büyükşehir belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Hem tebriğim, hem teşekkürüm, hem de minnettağrım. Sevgili Davut Çalışkan beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Çünkü onun bir çok eseri var. Okul yaptırmış, okulunda okuyan çocuklar şimdi yaptırdığı eserin açılışında. Burada folklorünü ortaya koydu, kültürlerini sergilediler. Ben orada otururken aklıma şu geldi, gerçekten ne güzel ne zengin bir memleketim var. Balkanlar’ın esintisinin yaşandığı bir mahallede oturuyorsunuz.

Program miniklerin folklör gösterisi ile son buldu.