DOLAR
32,3698
EURO
34,7591
ALTIN
2.398,08
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Gürsu belediyesi Ekinözü’ndeki tesisi ayağa kaldırdı

Gürsu Belediyesi 6 Şubat depremlerinde tamamen yıkılan Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesindeki bir turistik tesisi ayağa kaldırdı. Kardeş Belediye Ekinözü Belediyesi’ne bağlı Yukarı İçmeler Acısu Çeşmesi yapılan çalışmaların ardından kullanıma açıldı.

Gürsu belediyesi Ekinözü’ndeki tesisi ayağa kaldırdı

YUKARI İÇMELER ACISU ÇEŞMESİ AÇILDI

Gürsu Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Ekinözü Belediyesi ile kardeş belediyeliği kapsamında özellikle 6 Şubat depremlerinde elini ve dualarını bölgeden hiç çekmedi. Ekinözü’nde bulunan ve bölge halkı için büyük bir kıymeti olan, şifalı suların çıktığı Yukarı İçmeler Acısu Çeşmesi düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa Gürsu’dan giden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’a Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahir Akdağ ve Meclis Üyeleri eşlik etti.


ON KİŞİLİK EKİP İLE 4 BUÇUK MİLYONLUK YATIRIM

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, “Ekinözü ilçesinde bulunan içmelerin doğal mineraller açısından zengin olan suyunun, birçok hastalığa iyi geldiği rivayet edilmekte. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Erzurum, Sivas, Gürün, Darende ve Elbistan kervan yolu üzerinde bulunduğundan bölgede birçok han kurulmuş, dinlenme ve konaklama yeri olarak kullanılmış. Doğal mineraller açısından zengin olan suyu birçok hastalığa çare olarak görülmekte ve günümüzde her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilmekte. Yaşadığımız bu acı olaydan sonra tekrar bu yapıyı ayağa kaldıran Gürsu Belediyemize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Kardeş Belediyemiz Ekinözü için depremin ilk anından beri seferberiz. Bu bölgede on kişilik ekibimizle çalıştık ve Acısu Çeşmesi’ni ayağa kaldırdık. Yaklaşık dört buçuk milyon liralık bir yatırımla bölge turizmi açısından da önemli bir mekanı yeniden kullanıma açmanın mutluluğunu paylaşıyoruz’’ dedi. Konuşmaların ardından vatandaşların da katıldığı törende açılış kurdelesi kesildi.