DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
ALTIN
2.968,65
BIST
9.724,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C

Gürsu’da ödüllü hayvan dostu tesis açıldı

Gürsu’da ödüllü hayvan dostu tesis açıldı

Gürsu Belediyesi, Türkiye’nin en modern sahipsiz hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden birini hayata geçirdi.

ESRA CAN- TAHA TÜTÜNCÜ

Açılışa, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Işık, “Hayvan Dostu Belediyeler proje yarışmasında birincilik ödülüne layık görülen projemiz, 4 bin 500 metrekarelik kontrollü alan içerisinde, 9 ayrı yapı ve toplamda 685 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Tesisimizde, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önlemek adına kısırlaştırma, kuduz aşılama, acil durumlarda oluşabilecek travma tedavi hizmetleri veriyoruz. Bunun yanında, mini hayvanat bahçemizde çocuklarımıza canlılara karşı duyarlı olmalarını öğretiyoruz. E-Pati yazılımı ve mobil uygulamasıyla sokak hayvanlarının anlık takibi ve sahiplendirilmesine yönelik çalışmamız ise devam ediyor.” dedi.

Tesisin Özellikleri

Tesis, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önlemek adına kısırlaştırma, kuduz aşılama, acil durumlarda oluşabilecek travma tedavi hizmetleri veriyor. Bunun yanında, mini hayvanat bahçesinde çocuklarımıza canlılara karşı duyarlı olmalarını öğretiyor. E-Pati yazılımı ve mobil uygulamasıyla sokak hayvanlarının anlık takibi ve sahiplendirilmesine yönelik çalışmasını da sürdürüyor.

Tesis, 4 bin 500 metrekarelik kontrollü alan içerisinde, 9 ayrı yapı ve toplamda 685 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Tesis içerisindeki yapılar şunlardır:

  • Ameliyathane: Sokak hayvanlarının ameliyatlarının yapıldığı alan.
  • Röntgen odası: Sokak hayvanlarının röntgenlerinin çekildiği alan.
  • İlaç deposu: Sokak hayvanlarının ilaçlarının depolandığı alan.
  • Tıbbi malzeme deposu: Sokak hayvanlarının tıbbi malzemelerinin depolandığı alan.
  • Hayvan müşahede odası: Sokak hayvanlarının ameliyat sonrası gözlemlendiği alan.
  • Hayvan mutfağı: Sokak hayvanlarının beslenmesi için yemeklerin hazırlandığı alan.
  • Mama deposu: Sokak hayvanlarının mamalarının depolandığı alan.
  • Malzeme deposu: Tesisin temizlik ve bakım malzemelerinin depolandığı alan.
  • Hayvan banyosu: Sokak hayvanlarının yıkandığı alan.

Mini hayvanat bahçesi, tesisin içinde yer alan ve çocuklara canlılara karşı duyarlı olmalarını öğretmek amacıyla oluşturulmuş bir alan. Bu alanda kedi, köpek, tavuk, ördek gibi çeşitli hayvanlar bulunuyor. Çocuklar, bu hayvanlarla yakından tanışarak onlara dokunabiliyor ve sevebiliyorlar.

E-Pati yazılımı ve mobil uygulaması, sokak hayvanlarının anlık takibi ve sahiplendirilmesine yönelik geliştirilmiş bir yazılım ve mobil uygulama. Bu yazılım ve mobil uygulama sayesinde sokak hayvanlarının bulundukları konum, sağlık durumları ve sahiplendirme durumları takip edilebiliyor.

Tesisin Önemi

Gürsu Belediyesi’nin inşa ettiği Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanları için önemli bir yaşam alanı sunuyor. Tesis, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önleyerek, onların daha sağlıklı ve daha iyi koşullarda yaşamasını sağlıyor. Ayrıca, mini hayvanat bahçesi ve E-Pati yazılımı ve mobil uygulaması sayesinde, çocuklara ve vatandaşlara hayvan sevgisini ve duyarlılığını aşılıyor.

Tesis, hayvan dostu belediyecilik anlayışının örnek bir uygulaması olarak öne çıkıyor.