DOLAR
32,4500
EURO
34,6460
ALTIN
2.392,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C

Gürsu’nun ilk çocuk kütüphanesinin temeli atıldı

Gürsu Belediyesi sit alanlarını turizme kazandırarak kültürel mirasın geleceğe aktarılması vizyonu ile projelendirdiği Gürsu taş köprü sokak içinde yer alan ilçenin ilk çocuk kütüphanesinin temelini attı.

Gürsu’nun ilk çocuk kütüphanesinin temeli atıldı

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, temel atma töreninde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, AK Parti İl Başkan Vekili Erdoğan Akyıldız, AK Parti İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu, MHP İlçe Başkanı Tahir Akdağ, önceki dönem AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcilerini ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, “Tüm zamanların en güzel şehri Bursadır. Varsa yoksa Bursa diyen Başkanımız Alinur Aktaş’tan selamlar getiriyorum. Evlerinde kütüphane bulunan çocukların emsallere göre üç sınıf daha önde büyüdüğü araştırılmalar sonucu ortaya çıkmış. Artık çocuklarımız akranlarıyla değil ekranla büyüyor. Bu ülkenin geleceğini şekillendirmek için çocuklarımızı iyi yetiştirmek gerekiyor. Bu ülkenin geleceğini çocuklarımız belirliyor.” belirtti.

ASLINA UYGUN MİMARİ İLE ÖZEL BİR PROJE

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “ Maliyetini 8,5 Milyon TL olarak öngördüğümüz kütüphanemiz bizim dönemimizdeki ilklerden biri olacak. Bu yüzden ayrıca mutluyuz. Tescilli ve özel bir yapı olduğu için burada ekiplerimiz rekonstrüksiyon işlemi uygulayıp aslına uygun inşasını sağlayacaklar. Gürsu’nun çocuklarını burada özel dizayn edilmiş bu merkezde eğitip, sosyalleştirecek olmaktan son derece memnunuz” ifadelerini kullandı.

Başkan Işık törende, ” Buradaki hayalimiz hedefimiz 1920’lerdeki 1930’lardaki gibi hayali, ruhu yaşatmak. Hem Bursa’da hem de Gürsu’da bir ilk olarak bu projeyi gerçekleştirdik. 300 gün 2 aydır arkadaşlar burada çalışıyorlar. Mayıs ayı içerisinde burayı tamamlayıp çocuklara hizmet vereceğiz. Bir diğer proje olan Gastronomi Akademisi’ni de gerçekleştireceğiz. Hem kadınlarımız hem de çocuklarımız Gastronomi Akademisinden yararlanabilecekler. Ayrıca Levent sokak, kurtuluş sokakta da mağdurum diyen vatandaşların mağduriyetini gidermek için hazırız.” dedi.