DOLAR
32,3559
EURO
34,8516
ALTIN
2.405,63
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Açık
19°C
Bursa
19°C
Açık
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
A+
A-

 NTV yayınına bağlanan Belen ilçesi Belediye Başkanı yangından 1500 dekarlık alanın hasar gördüğünü açıkladı.

Hatay'daki Yangın

Hatay‘ın Belen ilçesinde çıkan İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Sarımazı Mahallesi’nde çıkan ve rüzgarında etkisiyle yayılan yangını söndürme çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı.Arsuz ilçesi Nergiz Mahallesi’nde etkisini gösteren yangına karadan müdahale devam ediyor.

Bazı yerleşim yerlerinde hasara neden olan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Hatay'daki Yangın

Öte yandan yangına şiddetli rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilmekte güçlük çekiliyor. 

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye helikopter, arazöz, su tankı ve dozer yönlendirildi.

YANGININ SIÇRADIĞI BİNADA TÜP PATLADI

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler Belen’in Petek Mahallesinde bulunan bir siteye ulaştı. Alevler nedeniyle bir dairede tüp patlarken, bir binada alevlere maruz kaldı.

Hatay'daki Yangın

Bir otomobilinde kül olduğu yangında ekipler yerleşim yerlerini korumak için teyakkuza geçti.

Yangının karayoluna tekrar yaklaşması nedeniyle Belen-İskenderun karayolu trafiğe kapatıldı.Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangının olduğu bölgeden son gelişmeleri aktaran NTV ekibinden Osman Terkan ve kameraman Cumhur Çatkaya “İskenderun ve Belen‘de yangın kontrol altına alındı. Arsuz’da müdahaleler henüz sürüyor” dedi.

BELEN İLÇESİNDE YANGIN TEKRAR ALEVLENDİ

NTV canlı yayınında yangınla ilgili son durumu anlatan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül “Dün gece Belen’de yangını kontrol altına almıştık, soğutma çalışmaları yapmıştık. Ancak bugün on iki buçuk gibi bazı görgü tanıkları üç tane molatof kokteyli atıp kaçıldığını görmüşler. 1500 dekarlık alanda yangın hasar oluşturdu ve sekiz hafif yaralı var” dedi.

Hatay'daki Yangın

“SABOTAJ İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK”

Canlı yayında NTV’ye bağlanarak söndürme çalışmarını aktan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş “organize ve sabotaj ihtimali çok yüksek. Dün gece ikide soğutma çalışmalarını bitirdiğimiz üç yerde aynı anda tekrar yangın çıkması bunun planlı bir olay gibi olduğunu gösteriyor. Çok farklı noktalarda belki de eş zamanlı çıkan bu yangınlar için sadece rüzgarla yayıldı demek yetersiz” dedi.

Yangının şu an için başka ilçelere yayılması gibi bir durum olmadığını belirten Savaş “şu an da sadece üç ilçede yangın var. Buradan tahliye edilen vatandaşlardan gidecek yerleri olmayanları misafirhanelerimze yönlendirdik” dedi.

ETİKETLER: , ,