DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
15°C
Bursa
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

Hayat Hastanesi, Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemine dikkat çekti

Hayat Hastanesi, Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemine dikkat çekti
A+
A-

Hayat Hastanesi, Emzirme Haftası’nda anne ve anne adaylarını bilgilendirdi

Hayat Hastanesi, 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Hastanede açılan stantta, hemşireler tarafından anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi ve anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgiler verildi.

Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, “Hastanemizde anne ve anne adaylarını bebekleri ilk 6 ay emzirmeye yönlendirmek için hemşirelerimizle birlikte bilgilendirmelerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.

Anne ve anne adaylarına stantta bilgilendirme

Hayat Hastanesi’nde açılan stantta, hemşireler tarafından anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi ve anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgiler verildi. Stantta, gebelik döneminden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren hemşireler, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitimi verdi. Eğitimde, süt arttırma yöntemleri ve yiyecekleri hakkında da bilgiler verildi.

Başhekim Özkul: “Anne sütünün önemini vurgulamak istiyoruz”

Emzirme Haftası etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, “Hastanemizde anne ve anne adaylarını bebekleri ilk 6 ay emzirmeye yönlendirmek için hemşirelerimizle birlikte bilgilendirmelerimiz aralıksız devam ediyor” dedi. Özkul, “Ülkemizde Ekim ayının başında kutlanan Emzirme Haftası’nda, anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak, anne sütünün önemini vurgulamak ve emzirme teknikleri hakkında daha fazla bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu nedenle annelere ve anne adaylarımıza anne sütünün önemi hakkında bilgi vermek amacıyla kurduğumuz stantta eğitimler vererek onları bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Emzirme Haftası’nın amacı

Emzirme Haftası, her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanıyor. Bu haftanın amacı, anne sütünün önemini vurgulamak, anne sütünün faydalarını anlatmak ve anne sütünün yaygınlaşmasını sağlamaktır.

Anne sütünün faydaları

Anne sütü, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en iyi besindir. Anne sütünün faydaları arasında şunlar sayılabilir:

  • Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bebeğin gelişimi için gerekli olan tüm besinleri içerir.
  • Bebeğin sindirim sistemini destekler.
  • Bebeğin ruhsal gelişimini destekler.
  • Anne ve bebek arasında bağ kurulmasına yardımcı olur.

Anne sütünü arttırmak için neler yapılabilir?

Anne sütünü arttırmak için şunlar yapılabilir:

  • Bebeği düzenli olarak emzirmek
  • Bebeğin emzirme isteğini karşılamak
  • Bol sıvı tüketmek
  • Sağlıklı beslenmek
  • Stresi azaltmak
  • Emzirme pozisyonunu doğru yapmak