DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
18°C
Bursa
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Hayat Hastanesi’nden prostat kanseri semineri

Hayat Hastanesi’nden prostat kanseri semineri
A+
A-

Hayat Hastanesi, Polyteks firması erkek çalışanlarına prostat kanserinde erken teşhisin önemi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü kapsamında Polyteks çalışanlarına yönelik düzenlenen seminerde bilgilendirmede bulunan Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Penbegül, prostat kanseri açısından her 8 erkekten birinin risk taşıdığını belirtti.

Doç. Dr. Penbegül, prostatın tanı ve tedavisi konusunda bilgileri aktardığı seminerde, “Tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis tedavi açısından hayati önem taşıyor. Son yıllarda teknolojinin gelişmesi sonucunda erken teşhiste önemli aşamalar kaydedildi, bu sayede prostat kanserinden yaşamını yitirenlerin sayısı azaldı. Prostatın belirtileri ise idrar yapmaya başlamada gecikme, idrar hızının düşmesi yani işemenin zayıflaması, idrar sonrası damlama ve yetersiz boşalma hissidir. Prostat nedeniyle sık idrara çıkma ve ani sıkışma bir süre sonra dayanılmaz hale gelir” dedi.

Prostat kanserinin erken tanı konulabilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu, prostat kanserinin kesin nedenlerinin bilinmediğini ve yaş ilerledikçe riskin arttığını belirten Hayat Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Penbegül, birinci derece akrabasında prostat kanseri görülenlerin bu kansere yakalanma riskinin diğer insanlara göre ciddi derecede arttığına ve 50 yaşından itibaren yılda bir kez PSA testi yapılmasının önemine dikkat çekti. 

ETİKETLER: ,