DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

İHH Suriye’de günlük 54 bin ekmek dağıtıyor

A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı ile İnsan Charity kurumunun iş birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin fon desteğiyle uygulanan proje kapsamında, günlük 54 bin ekmeğin dağıtımı yapılıyor.

Çadır kamplarda belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerin ekmeğe ücretsiz erişimi sağlanıyor. Çiftçiden satın alınan buğday, ekmek haline getiriliyor. Suriye’de saldırılardan kaçarak güvenli bölgelere sığınan sivillere yardım eli uzatılıyor. İdlib kırsalındaki Harbenuş, Maaret Mısrin ve Kefer Yahmul bölgelerindeki çadır kamplarda yaşayanlara her gün binlerce ekmek dağıtılıyor.

İHH anlattı: Çiftçiden alınan buğday işleniyor

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, uygulanan proje sayesinde bölgeye hem ekonomik destek sağlandığını hem de ihtiyaç sahiplerinin ekmeği ücretsiz temin edebildiğini söyledi.

Projenin dört aşama olarak uygulandığını belirten Tosun, “İlk etapta İdlib kırsalındaki çiftçilerden buğday satın alınıp bölgedeki değirmende una dönüştürülüyor. Bu unlar, fırında ekmek haline getirilip paketleniyor.

4 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıyorlar

Her pakette 6 adet Suriye ekmeği bulunuyor. Toplam 9 bin paket yani 54 bin adet ekmeği, her gün İdlib kırsalında belirlemiş olduğumuz 31 farklı çadır kampındaki 4 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıyoruz.” dedi.

Suriye’de kamplarda yaşayanlara günlük 54 bin ekmek dağıtılıyor #1

Ekmeğe ücretsiz erişimi sağlıyorlar

Tosun, sözlerini, ‘‘Buğdayın temininden başlayıp, ekmeğin dağıtımına kadar süren tüm aşamalarda buğday değer zincirini destekleyip dayanıklı geçim kaynaklarına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca savunmasız durumda olan ihtiyaç sahibi insanların gıda güvenliklerini iyileştirerek en temel ihtiyaçlardan birisi olan ekmeğe ücretsiz bir şekilde ulaşmalarını sağlamış oluyoruz.’’ şeklinde sürdürdü.

Suriye’de İHH’nın insani yardım çalışmaları

AA’nın aktardığına göre; İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke genelinde gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanlarında insani yardım çalışması yürütüyor.​​​​​​​

ETİKETLER: