DOLAR
32,3398
EURO
34,8605
ALTIN
2.384,60
BIST
10.264,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

İnegöl’de Nöbetçi Kitaphane açıldı

İnegöl’de Nöbetçi Kitaphane açıldı
A+
A-

TAHA TÜTÜNCÜ

İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla Yeni Kent Yaşamı projesi kapsamında Nöbetçi Kitaphane yoğun katılımla açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Bursa Milletvekillerinden Mustafa Varank, Ayhan Salman, Ak Parti İl başkanı Davut Gürkan, İnegöl Belediye başkanı Alper Taban ve vatandaşlar katılım sağladı. Program halk dansları gösterisiyle başladı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptığı konuşmada, “İnegöl’de biz yerel kültürü geliştirmek amacıyla bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bunları her zaman devam ettireceğiz. Bugün burada kitaphanemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunlar İnegöl için çok sevindirici şeyler. İnegöl’ümüz gelişmeye devam ediyor. Gençlerimizin farkındalığını arttırmak için yapıyoruz ama gençlerimiz bizim farkındalığımızı daha çok arttırdılar. Bunun bir ihtiyaç olduğunu bize gösterdiler.

20 BİN KİTAP

Gençlerimizin ihtiyaçlarına göre planlayacağız. Vize ve final dönemlerinde tabi geceleri de açık kalacak ancak şu anlık 08.00-08.00 saatleri arasında hizmet verecek. Burada öğrencilerimiz gerekli çalışmaları ve araştırmaları yapabilecekler. Artı olarak bir de veli bilgilendirme sistemi ekledik. Öğrencilerimizin burada neler yaptığını takip edebilecekler. Aynı zamanda da çay ve kahve hizmetimizi, dönemsel olarak da çorba hizmetimizi gençlerimize vermeye devam edeceğiz. 20 bin kitap yer alacak içeride. 6 yaştan başlayarak her yaştan insana uygun kitaplarla çalışma fırsatı bulacaklar.” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, “İnegöl’ümüzde böyle güzel böyle ferah bir alanı hazırladıkları için tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnegöl’ümüzün bu düsturla devam etmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğimizinde bu tür çalışmalar her zaman devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN BİR NUMARALI UĞRAK NOKTASI

Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Değerli kardeşlerim aslında İnegöl’de biz sadece Türkiye’ye örnek olmayacak, tüm dünyaya örnek olacak bir belediyecilik gerçekleştiriyoruz. Bursalı hemşehrilerimizin bize verdiği yetkiyle gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu güzel kitaphane buradaki her bir genç arkadaşımızın bir numaralı uğrak noktası olacak. Ailelerimizin güvenle çocuklarını gönderebileceği bir yer olacak. Alper başkanımıza bu projede böyle bir kitaphane var mıydı diye sordum. Hayır biz burayı hizmet binası olarak planlamıştık ancak daha sonrasında gençlerimize verme kararı aldık dedi. İşte gönül belediyeciliği budur.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreni kurdele kesimiyle son buldu.